НАВЧАННЯ СТУДЕНТКИ НМУ В УНІВЕРСИТЕТІ АРІСТОТЕЛЯ (ГРЕЦІЯ) ЗА ПРОГРАМОЮ ЕРАЗМУС +

04.04.2018

«Греція – дивовижна країна, яка дарує неймовірні можливості відкрити себе, відчути гармонію з природою, познайомитися з дуже різними людьми і, звісно ж, отримати ґрунтовні знання і цінну практику», – так резюмує своє стажування в Університеті Арістотеля (м. Салоніки, Греція) студентка 5-го курсу медичного факультету №1 Елла Лукавська. Стажування відбувалось упродовж зимового семестру 2017/18 н.р. за рахунок гранту ЄС програми Міжнародної кредитної мобільності Еразмус+, котрий минулого року НМУ виграв спільно з Університетом Арістотеля.

Студентка НМУ поділилася своїми враженнями від навчання у грецькому виші. З початком навчання студента закріплюють за певним лікарем, який керує навчальним процесом. Щодня студент працює в лікарні з пацієнтами, відвідує лекції, обговорює з професорами сучасні методи лікування, асистує в операційній. Окрім того, є можливість залишатися на нічні зміни чи чергування в будь-якому відділенні і працювати на рівних з молодими лікарями чи інтернами.

Для підготовки до іспитів чи проектів студент користується сучасною літературою, яка завжди вдосталь наявна у бібліотеці. Читальна зала працює щодня з 8 ранку до 2 ночі.

У вільний час можливо подорожувати чарівними місцинами Греції, яких чимало. Або ж займатися спортом: Університет має добре оснащений спорткомплекс. Окрім тренажерних зал є багато секцій: карате, танці, йога та ін.).

Кожен студент може безкоштовно харчуватися в їдальні університету, що значно зменшує витрати.

Щоб не відчувати себе дещо відчуженим від місцевого населення, є можливість вивчати грецьку мову.

«Ця програма – чудова можливість для молодого спеціаліста поглибити свої знання і розширити кругозір», – підсумовує студентка стосовно програми мобільності Еразмус +.

Варто зауважити, що цьогоріч НМУ виграв грант на мобільність студентів і співробітників в Університет Арістотеля на 2018/19 н.р.

 

Відділ міжнародних зв’язків