НОВИЙ УЛЬТРАЗВУКОВИЙ СКАНЕР НА КАФЕДРІ АКУШЕРСТВА ТА ГІНЕКОЛОГІЇ №3

22.12.2016

Одним з провідних напрямів Національного медичного університету імені О. О. Богомольця є лікувально-консультативна діяльність спрямована на координацію взаємодії між клінічними кафедрами університету та лікувально-профілактичними заходами м. Києва, впровадження наукових розробок і новітніх медичних технологій в практику охорони здоров’я, поліпшення матеріально-технічного забезпечення клінічних кафедр та ефективне використання медичного обладнання.

Проведення лікувально-діагностичного процесу забезпечується керівництвом університету на чолі з ректором – член-кореспондентом НАМН України, професором Катериною Амосовою формуванням мережі клінічних баз, їх належним оснащенням, у т.ч. дороговартісною технікою, відповідним кадровим потенціалом та раціональною організацією клінічної роботи.

У грудні 2016 року адміністрація університету придбала ультразвуковий сканер «TOSHIBA» для кафедри акушерства та гінекології №3. За словами завідувача кафедри, професора Василя Бенюка це – найсучасніше обладнання з 2D, 3D, 4D-зображенням. «За допомогою сканера проводиться доплерометрія звичайна, пульсова. В УЗ-сканері встановлене високовартісне програмне забезпечення, яке робить зображення високої якості. З новим обладнанням на кафедрі зміниться підхід до огляду пацієнтів, адже від тепер можна з високою точністю стежити не лише за перебігом вагітності у пацієнток, а й за розвитком плоду, який сьогодні в медицини теж пацієнт», – зауважив професор Василь Бенюк. Співробітники кафедри мають з чим порівнювати нове обладнання, адже до цього року кафедра користувалася апаратом для ультразвукового дослідження якому 20 років. Сьогодні – обладнана апаратом експерт класу, який дозволяє робити пренатальний скринінг на високому рівні.

Співробітники кафедри акушерства і гінекології №3 НМУ у співпраці з колективом Київського міського пологового будинку №3 виконують великий обсяг діагностичної та лікувально-консультативної роботи, протягом року тут проходить 4 тисячі пологів. Така тісна співпраця спрямована на надання висококваліфікованої акушерсько-гінекологічної допомоги жіночому населенню м. Києва і області, що сприяє підвищенню якості репродуктивного здоров’я і потенціалу України.

Нагадаємо, кафедра обладнана також власним лапароскопічним апаратом та гістерорезектоскопом. Під час навчання студенти університету навчатимуться на сучасному обладнанні, а це покращуватиме якість підготовки кваліфікованих спеціалістів, які виходитимуть із стін Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Прес-центр