ОСКІ – 1 МОВОЮ СТУДЕНТІВ В ДІЇ

28.03.2018

З листопада 2017 року студенти 3-го курсу медичного факультету №3 впроваджують пілотний проект «ОСКІ-1 мовою студентів» по підготовці до об’єктивного клінічного іспиту ОСКІ-1. Студенти-третьокурсники вже прослухали низку лекцій-тренінгів та пройшли тренінги котрі у подальшому допоможуть успішно скласти клінічний іспит: «ОСКІ-1. Загальні відомості», «Основи збору анамнезу хворих терапевтичного профілю», «Основи збору анамнезу хворих хірургічного профілю», «Загальний огляд хворого», «Огляд серцево-судинної системи», «Огляд дихальної системи», «Основи ЕКГ-діагностики», «Серцево-легенева реанімація», «Клінічне інтерв’ю. Збір анамнезу». Кожен студент 3 курсу медичного факультету №3 мав змогу відпрацювати вже вивчені на кафедрах педіатрії №4, загальної хірургії №1, пропедевтики внутрішньої медицини №1 навички.

За цей час студенти стали не лише слухачами, а й активними учасниками, котрі з розумінням та зацікавленістю відносяться до пілотного проекту, адже впевнені, що у подальшому це дасть свої плоди у вигляді успішно складеного клінічного іспиту, здобутття клінічних компетентностей та комунікативних навичок вкрай необхідних в роботі лікаря-педіатра. Останній тренінг відбувся 27 березня. Тема тренінгу «Клінічне інтерв’ю. Збір анамнезу». Студенти розділились на групи, кожен отримав історію хвороби справжнього пацієнта. Формат тренінгу – інтерактивний. Кожен учасник групи, до якої увійшло до 6 учасників мав змогу зібрати анамнез стандартизованого пацієнта, в якості якого виступав також студент. Під пильним наглядом студента 5-го курса Микити Фоменко учасникам тренінгу вдалося досконало виконати завдання – зібрати послідовно, правильно, в повному об’ємі анамнез. Студентам курсу такий формат до вподоби, бо він дозволяє відпрацювати, повторити і засвоїти навички, здобуті під час навчання на відповідних кафедрах і розвинути комунікативні навички лікаря.

Щовівторка дружня громада третьокурсників продовжуватиме брати участь у тренінгах від старшокурсників-студентів 5 курс медичного факультету №3 – Фоменко Микити, Старожинецького Станіслава, Школьного Станіслава,

Деканат медичного факультету №3,
Студрада медичного факультету №3