ПЕРЕМОГА СТУДЕНТІВ НМУ У ВСЕУКРАЇНСЬКІЙ ОЛІМПІАДІ З ФАРМАКОЛОГІЇ

18.04.2017

22 – 24 березня 2017 року на базі Національного фармацевтичного університету в місті Харків відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської Олімпіади з фармакології, у якій взяли участь студенти 3-х курсів медичних та фармацевтичних навчальних закладів України.

Національний медичний університет імені О.О. Богомольця представляли студенти фармацевтичного факультету – Зіскінд Карина, Ігор Кривой та Віктор Невмержицький (медичний факультет №1) та Олександр Кривоус (медичний факультет №2).

За умовами проведення ІІ етапу Олімпіади, роботи студентів-фармацевтів та медиків оцінювалися окремо. Теоретичний тур складався з 15 завдань відкритого типу та тривав 2 години. Другий тур – вікторина, полягав у командній роботі: протягом 50 хвилин студенти відповідали на 10 нестандартних запитань (ситуаційних задач). За результатами Олімпіади команда Національного медичного університету імені О.О. Богомольця посіла 1 місце (напрямок «Медицина») та 2 місце («Фармація»). Всі учасники Олімпіади отримали сертифікати та дипломи за окремі номінації, а також подарунки.

Своїми враженнями поділилися студенти фармацевтичного факультету, Ігор Кривой (призер ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з фармакології): «Радію, що наша фармацевтична команда змогла проявити себе якнайкраще і ми здобули 2 місце в командному заліку. Також дуже приємно здобути 3 місце в особистому заліку. Багато студентів з різних ВНЗ України показали високий рівень підготовки, про що свідчать майже рівні результати конкурсу. Усі завдання були цікаві та нестандартні». Карина Зіскінд: «Для мене було надзвичайно приємно та важливо відстоювати честь Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Відзначу високий рівень організації заходу. Серед завдань конкурсу особливо сподобалась вікторина, у якій необхідно було працювати в команді. Одержаний результат розподілявся в однаковій кількості балів між обома учасниками команди, вимагаючи більшої зосередженості та відповідальності не тільки за свій результат, а й усієї команди Університету. Загалом усі завдання Олімпіади вимагали від учасників прояву кмітливості, зосередженості, винахідливості та вміння працювати разом задля досягнення спільного результату».

Студенти висловлюють вдячність колективу кафедри фармакології НМУ імені О.О. Богомольця, завідувачу кафедри, професору Ганні Зайченко та науковим керівникам – Тетяні Каві, Олені Шумейко, Олегу Ядловському за підготовку та підтримку протягом підготовки до Олімпіади.

Кафедра фармакології