ПЕРЕМОЖЦІ II ЕТАПУ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ у 2013/2014 н.р.

13.06.2014
I місце
Ендокринологія
 
Соломія Саведчук – студенка 5 курсу медичного факультету №2. Народилася в м.Калуші Івано-Франківської обл. У 2009 році закінчила з відзнакою Калуську гімназію, за роки навчання була неодноразовим переможцем олімпіад обласного рівня з географії, фізики та хімії. Є випускницею програм обміну FLEX (2007-2008) та USA/USA (2010).
З 2009 навчається у НМУ імені О.О. Богомольця, староста академічної групи. Бере активну участь у науковому житті університету. З 2010 року є членом СНТ ім. Киселя. Нагороджена дипломом за найкращу наукову роботу в Міжнародних науково-практичних конференціях студентів та молодих вчених «Актуальні проблеми сучасної медицини» (2010-2012), Міжнародних науково-практичних конференціях, присвячених Всесвітньому дню здоров’я (2010-2011).
Здобула диплом III ступеня на Всеукраїнській студентській олімпіаді з англійської мови (2011р.) та I місце з ендокринології (2014 р.)
 
 
II місце
Безпека життєдіяльності
 
Роман Брухно – студент 6 курсу, мед. ф-тету №2. Народився і виріс в Києві. З дитинства віддавав перевагу природничим наукам. Коли був зовсім малим, хотів стати ветеринаром, але із віком зростали і амбіції, тож в 11 класі, попри те, що у його роду вже багато поколінь не було лікарів, вирішив вступати у медичний університет.
За словами Романа, навчання в університеті дозволило йому постійно дізнаватися щось нове, підкорювати нові вершини, прагнути до самовдосконалення, а найцікавішими дисциплінами для нього стали гістологія, біологія, нормальна та патологічна фізіологія, патологічна анатомія.
У вільний час займається спортом, цікавиться політикою та культурою. Любить читати, активно проводити вільний від навчання час, милуватися природою.
 
 
 
II місце
Оперативна хірургія та топографічна анатомія
 
Дмитро Шамрай – студент 6 курсу медичного факультету №1, член СНТ імені Киселя. Закінчив Український медичний ліцей НМУ імені О.О. Богомольця у 2008 р. з золотою медаллю. Брав участь у конкурсі наукових робіт МАН ( дипломи II та III степеня).
 Бере активну участь у науковому житті університету, займається у студентських наукових гуртках при кафедрах інфекційних хвороб, хірургії, є старостою гуртка при кафедрі гістології та ембріології.
Є переможцем Всеукраїнської олімпіади з анатомії людини (диплом I ступеня 2010 р.), патологічної анатомії (диплом I ступеня 2011 р.), конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Теоретична медицина» (диплом I ступеня 2012 р.), олімпіади з інфекційних хвороб (диплом I ступеня 2013 р.) та хірургії (диплом I ступеня 2013 р.) та олімпіади з оперативної хірургії та топографічної анатомії (диплом II ступеня 2014 р.)
Сфери інтересів в медицині: абдомінальна хірургія, інфекційні хвороби, моделювання передракових станів яєчників щурів.
Хобі: спорт, настільний та великий теніс, їзда на велосипеді, більярд, настільні ігри, шахи.
   
    
 

IIмісце
Патоморфологія
 
Комарова Тетяна – студентка 3 курсу медичного факультету №1.
У 2011 році вона закінчила Київську гімназію із золотою медаллю. Під час навчання у школі брала участь у багатьох районних олімпіадах, займала призові місця на міських олімпіадах з біології, географії, фізики, хімії. Окрім того, починаючи з восьмого класу Тетяна активно цікавилася наукою, була членом Малої Академії Наук. У 2009 році Тетяна виграла гранд на поїздку на Всеросійську конференцію «Intel-Династия-Аванград» до Москви, де її робота у секції «медицина» посіла перше місце. У 2010 році Тетяна зайняла призове місце на міському етапі конкурсу-захисті робіт Малої Академії Наук, а у 2011 році – на Всеукраїнському етапі цього конкурсу. Перемога дала Тетяні додаткові бали до вступу у НМУ імені О.О. Богомольця, а Президент відзначив її заслуги виплатою Президентської стипендії.
Зараз Тетяна старанно навчається, є однією з найкращих студентів на курсі, сумлінно виконує обов’язки старости академічної групи та потоку, бере участь у житті Студентського наукового товариства ім. О.А. Киселя як автор наукових статей, як модератор секції «англомовна секція», відвідує гуртки з англійської мови, терапії, патоморфології.
 
 
II місце
Педіатрія
 
Вікторія Голінко – студентка 5 курсу медичного факультету №2. Вона народилася у м.Києві. У 2009 р. закінчила з відзнакою Український гуманітарний ліцей Київського національного університету імені Т.Г. Шевченка. Стипендіат Президента України (2009 р.). У 2009 р. вступила за державним замовленням на медичний факультет №2 НМУ імені О.О. Богомольця.
З 2011 р. є членом Студентського наукового товариства імені О.А. Киселя. Бере активну участь у науковому житті університету, займається у студентських наукових гуртках на кафедрі фізіології, кафедрі гістології, лабораторії електронної мікроскопії Інституту проблем патології,  у гуртку експериментальної хірургії на кафедри хірургії №4 та в англомовному клубі.
Бере активну участь в Міжнародному науково-практичному конгресі студентів і молодих вчених «Актуальні проблеми сучасної медицини» та Міжнародній науково-практичній конференції, присвяченій Всесвітньому дню здоров`я. У 2014 р. посіла ІІ місце в ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з педіатрії. Цього ж року здобула диплом І ступеня на ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі «Клінічна медицина» (хірургія). Вільно володіє англійською мовою, здійснює переклади наукової літератури. Відмінниця навчання, середній бал – 4,9.
II місце
Психологія
 
Володимир Вовк – студент 5 курсу медико-психологічного факультету. Народився в м. Полтаві у родині службовців. Закінчив із золотою медаллю Кобеляцьку загальноосвітню школу №2 ім. О.Т. Гончара. За високі досягнення у навчанні занесений до Книги Пошани обдарованої молоді Полтавської області.
З 2009 р. навчається у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця за державним замовленням. Середній бал – 4,99. Староста курсу та академічної групи. Координатор Ради СНТ з міжнародних та міжуніверситетських зв’язків.
 
ІІ місце
Психіатрія
 
Анастасія Данченко– студентка 4 курсу медичного факультету №1. В 2010 році закінчила Луганський ліцей іноземних мов з золотою медаллю. Була неодноразовим переможцем Всеукраїнських олімпіад з біології та Всеукраїнських турнірів юних біологів. Стипендіат Президента України (2010 р.)
З 2012 р. є членом Студентського наукового товариства імені О.А. Киселя. Бере активну участь у науковому житті університету, займається у студентських наукових гуртках на кафедрах психіатрії, хірургії №4 та є старостою гуртка на кафедрі нейрохірургії.
Переможець ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «біологія» (диплом ІІ ступеня, 2011рік ). В 2014 році посіла ІІ місце в ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «психіатрія» в м.Харкові.
IIмісце
Французька мова
 
Юлія Котова – студентка 2 курсу медичного факультету №3.
Навчалася у спеціалізованій школі №92 ім. Івана Франка м. Києва. У 2012 році здійснила довгоочікувану мрію – вступила до Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Серед багатьох медичних напрямів найбільше цікавиться офтальмологією, тому вже з другого курсу почала відвідувати гурток з офтальмології на базі СНТ ім. О.А. Киселя. Бере участь у конференціях та мріє пов'язати медицину та іноземні мови – робити наукові роботи англійською та французькою та брати участь у закордонних конференціях. 
З дитинства захоплюється французькою  мовою та культурою Франції. Багато років поспіль відвідувала інтенсивні курси в Institut Français d'Ukraine де отримала диплом, що підтверджує високий рівень знань та свідчить про вільне володіння мовою (DALF C1).
 
III місце  
Культурологія
 
Андрій  Маранов – студент 2 курсу медичного факультету №2 НМУ імені О.О. Богомольця. У 2012 році закінчив київську школу із золотою медаллю. Протягом шкільних років брав активну участь у громадському та культурному житті школи. Є призером більше ніж 50 олімпіад та турнірів районного, міського та всеукраїнського рівнів з біології, української мови, фізики, математики, історії, літератури тощо. Призер конкурсів-захистів наукових робіт та дійсний член МАН.
 Нагороджений дипломом Міжнародного науково-практичного семінару присвяченого Всесвітньому дню боротьби із раком за кращу наукову роботу. В березні 2013 року отримав II місце на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з історії в м.Острог. У 2013 році виборов I місце на Всеукраїнській студентській олімпіаді з фізики у м. Харкові та отримав золоту медаль.
У 2014 році отримав III місце на II етапі Всеукраїнській студентської олімпіади з культурології. У вільний час захоплюється плаванням, катанням на лижах та співами.
Алла Татченкостудентка 5 курсу стоматологічного факультету, народилася 13 жовтня 1992 року в селі Велика Снітинка на Київщині.
У 2002 році вступила до Фастівського ліцею-інтернату, який закінчила у 2009 році із Золотою медаллю та дипломом третього ступеня ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідних робіт учнів-членів Малої академії наук України в секції теоретичної фізики. За роки шкільного навчання була призером учнівських олімпіад з фізики, хімії, біології, географії, української мови та літератури.
У 2009 році вступила до Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. За час навчання проявила себе старанною, дисциплінованою та ініціативною студенткою. Середній бал – 4,85. Староста академічної групи. Член Студентського наукового товариства імені О.А. Киселя. Займається у студентських наукових гуртках на кафедрах: дитячої терапевтичної стоматології та профілактики стоматологічних захворювань і терапевтичної стоматології.
В 2013 навчальному році була нагороджена іменною стипендією Президента України.