ПІДСУМОК ЗАСІДАНЬ СТУДЕНТСЬКОГО НАУКОВОГО ГУРТКА КАФЕДРИ ПАТОФІЗІОЛОГІЇ

24.01.2018

За І семестр 2017-2018 навчального року відбулося 5 засідань студентського наукового гуртка кафедри патофізіології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця (завідувач – професор Кришталь М.В.).

На І засіданні (18.10.2017р.) було вирішено низку організаційних питань щодо планування діяльності гуртка на навчальний рік, затвердження тематики та напрямів наукових робіт, обрання нового старости гуртка. Новим старостою гуртка обрано студента ІV курсу Медичного факультету №1 Грішова Андрія (переможець квітневої студентської наукової конференції-2017).

Враховуючи побажання студентів-гуртківців, попередню наукову тематику НДР студентів та поради наукового керівника гуртка професора Зябліцева Сергія Володимировича обрано напрямки роботи студентського наукового гуртка, зокрема особлива увага приділяється патології органів ендокринної системи, патогенезу та механізмам розвитку цукрового діабету.

Тематика засідань була наступною:

Засідання №1 – “Організаційне засідання СНГ Патофізіології” (дата проведення: 18.10.2017 року), засідання №2 – “Молекулярно-генетична патологія при цукровому діабеті” (дата проведення: 08.11.2017 року), засідання №3 (позачергове) – Майстер-клас «Basics of tumor immunotherapy» (дата проведення: 27.10.2017 року), засідання №4 – “Актуальні питання патофізіології. Доповіді студентів” (дата проведення: 29.11.2017 року), засідання №5 – “Патологія імунної системи” (дата проведення 20.12.2017 року)

За період проведення засідань гуртка було заслухано 13 доповідей та 1 майстер-клас від гуртківців, звіти про наукову діяльність в літній період 2017 року (проф. Зябліцев С.В., асистент Мироненко О.І., староста гуртка Грішов А.А.)

Колегіально було вирішено проводити засідання гуртка 1 раз на 3 тижні, в середу о 17:00 на кафедрі патофізіології.

Усі гуртківці під час виступів забезпечувались мультимедійним супроводом з використанням проектору, ПК, мультимедійної дошки, лазерним вказівником.

Студенти-гуртківці постійно відвідують відкриті засідання СНТ імені О.А. Киселя та лекції Циклу безперервної наукової освіти для молодих вчених та членів СНТ імені О.А. Киселя.

СНГ кафедри патофізіології тісно співпрацює з НДІ ЕКМ (директор – проф. Натрус Л.В.), залучаючи гуртківців до опанування лабораторних методів дослідження, ознайомлюючи з методиками збору клінічного матеріалу, його зберігання та обробки, застосування результатів для подальшої наукової діяльності. Гуртківці кафедри патофізіології висловлюють велику подяку за сприяння реалізації свої молодих наукових інтересів особисто професору Натрус Ларисі Валентинівні та всьому колективу НДІ ЕКМ, а також за участь Лариси Валентинівни у засіданнях гуртка.

Також варто зазначити, що було повністю змінено формат оголошень про засідання у вигляді афіш А3, А4 та повідомлень у соціальних мережах http://www.facebook.com/groups/pathophysiology.nmu/, оновлено систему ведення документації: зокрема, повністю оновлено протоколи засідань гуртка, які включають порядок денний, таблицю присутніх на засіданні гуртківців, підсумки та постанови на наступне засідання.

Отож, впевнені, що новий семестр принесе нові результати та досягнення. Дякуємо всім гуртківцям за інтерес до науки, вмотивованість та прагнення до кращого, а також завідуючому кафедри проф. Кришталю Миколі Васильовичу, науковому керівнику проф. Зябліцеву Сергію Володимировичу, асистенту Мироненку Олегу Ігоровичу, старості гуртка, студентові IV курсу М1 Грішову Андрію Андрійовичу.

 

Кафедра патофізіології