ПОСТАНОВА ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

05.10.2016

screenshot_1

Сьогодні Верховна рада 246 голосами проголосувала за Постанову про відзначення 175-річчя з часу заснування Національного медичного університету імені О.О.Богомольця (№4914)

В важкий період, який переживає наша країна, така подія здається не вельми значущою, до того ж в суспільстві існує незадоволення рівнем підготовки лікарів.

Університетська спільнота повною мірою відчуває свою відповідальність і систематично звітує про свою діяльність на власних ресурсах. У нас є певні успіхи, і скоро їх буде більше.

Водночас, ми несемо високу відповідальність перед тими викладачами і випускниками, які прославили не тільки alma mater, а і нашу Україну – вони мають бути вшанованими всією країною, і такий ювілей дає для цього особливу нагоду. Ми маємо свій мартиролог тих, кого репресувала радянська влада, їх імена мають бути винесені із забуття. Важливою є і мотивація тих, хто сумлінно працює і вчиться зараз, щоб зробити нашу медицину кращою – вони заслуговують на відзнаку і шанування. Від університетської спільноти хочу щиро подякувати небайдужим народним депутатам цього і попередніх скликань, які ініціювали і провели цю Постанову – Марію Матіос, Миколу Княжицького, Валерія Івасюка, Сергія Головатого, Ольгу Богомолець, Оксану Продан і Олександра Співаковського!

Наш колектив активно готується до свята і хоче розділити його з колегами і всіма небайдужими!

К.Амосова