ПОВІДОМЛЕННЯ

19.10.2017

Щодо слідчих дій прокуратури м. Києва про імовірну участь заступника декана факультету по роботі з іноземними громадянами НМУ імені О.О. Богомольця разом із співробітниками двох інших вишів – інспектором центру міжнародного співробітництва та розвитку, сектору по роботі з іноземними студентами Університету державної фіскальної служби України та директором міжнародного центру в Європейському університеті, в кримінальній справі по отриманню неправомірної вигоди за сприяння в продовженні перебування в Україні відрахованих студентів.

Вчора, 18.10.2017 р., отримавши судову ухвалу про вилучення документів, з якими працював заступник декана – фігурант у даній справі, НМУ надав правоохоронним органам всі необхідні матеріали. Підготовчі курси, про які йдеться у повідомленні прокуратури, в НМУ не проводяться. Нам невідомо, чи задіяні у впровадженні колишні студенти НМУ і ми не маємо жодної іншої інформації по його суті. Заступник декана, про якого йдеться, на роботі відсутній і не доступний контакту, що унеможливлює отримання від нього пояснень. Жодних скарг від студентів і співробітників університету до адміністрації щодо цієї людини за час роботи в НМУ не надходило.

Університет зробить все, що від нього залежить, для сприяння слідству для якнайшвидшого завершення розслідування і притягнення винних до відповідальності.