ПРЕДСТАВНИКИ НМУ НА VIII НАЦІОНАЛЬНОМУ З’ЇЗДІ ФАРМАЦЕВТІВ УКРАЇНИ

20.09.2016

Фахівці фармацевтичного факультету Національного медичного університету імені О.О. Богомольця взяли участь у VIII Національному з’їзді фармацевтів України. Захід проходив 13-16 вересня 2016 року на базі Національного фармацевтичного університету в м. Харкові.

НМУ імені О.О. Богомольця на з’їзді представляли декан фармацевтичного факультету, доцент Тетяна Рева; професор Костянтин Косяченко, який виступав з усною доповіддю «Тренди, проблеми фармацевтичної освіти та їх вирішення», а також доценти Лілія Гала, Наталія Шолойко, Жанна Полова і асистенти Аліна Бутко та Наталія Алікперова. Викладачі фармацевтичного факультету брали участь у секційних засіданнях Національного з’їзду.
Фармацевтичний захід зібрав близько800 учасників з усіх областей України та 22 держав світу.

На з`їзді були презентовані досягнення національної фармацевтичної індустрії, досвід інтеграції до європейського простору, розглянуті нагальні потреби галузі. Делегати обговорили та затвердили концепцію розвитку фармацевтичного сектора галузі охорони здоров’я України на 2016-2021 роки.

Протягом трьох днів роботи з`їзду учасники обговорювали сучасні аспекти розробки та промислового виробництва фармацевтичних препаратів, зокрема біотехнології та нанотехнології у фармації, підходи до створення нових лікарських засобів, пакування та маркування лікарських препаратів, питання клінічної фармації, стан соціальної фармації, перспективи фармацевтичної освіти в Україні, зокрема участі роботодавців у підготовці кадрів для фармації тощо.

В рамках науково-практичної конференції «Фармація ХХІ століття: тенденції та перспективи» представники НМУ імені О.О. Богомольця брали участь в наукових симпозіумах, лекціях, майстер-класах, дискусіях та круглих столах, а також у воркшопах, симпозіумах і семінарі-тренінгу.

Під час проведення VIII Національного з`їзду фармацевтів України відбулося нагородження кращих представників фармації до Дня фармацевтичного працівника, яке відзначається щороку 17 вересня.

Деканат фармацевтичного факультету