Про які проблеми університету може знати Супрун, яка жодного разу не відвідала НМУ ім. Богомольця? – Гілюк

26.02.2018

“Всі проблеми нашого ВНЗ виконуючий обов’язки міністра охорони здоров’я Уляни Супрун просто не відомі. А тому вона просто не може запропонувати шляхи їх вирішення”. Про це в коментарі Журналістам після закінчення прес-конференції в Інформаційному агентстві Українські Новини заявивши голова громадської організації “Студдовіра”, аспірант Національного медичного університету імені Олександра Богомольця Василь Гілюк.

“Як не парадоксально, але за час свого перебування на посаді виконуючого обов’язки міністра охорони здоров’я, Уляна Супрун жодного разу не відвідала наш університет. Підкреслюю – найбільший медичний ВНЗ України, що знаходиться всього в кількох кілометрах від будівлі МОЗ. Не знайшла часу або не захотіла? Це питання не до студентів та викладачів, а до чиновниці”, – підкреслив студентський активіст В. Гілюк.

За словами аспіранта Гілюка, студентські активісти кілька разів запрошували пані Супрун відвідати їх ВНЗ, ознайомитися з його життєдіяльністю. Але в.о. міністра навіть не відгукнулася на ці пропозиції.

“Супрун, просто не має ніякого морального права говорити про ситуацію в університеті. Вона не має жодного уявлення, що таке університетська автономія, вузівське самоврядування і незалежність, які нам дав новий Закон “Про вищу освіту”.

При цьому Василь Гілюк особливо відзначив, що МОЗ сьогодні фактично займається спекуляціями на темі проблем навколо НМУ. Зокрема – зриву ліцензійного іспиту “Крок1.Стоматологія”. Але, як резюмував студентський активіст Гілюк, всі ці проблеми і виникли саме з вини МОЗ.

Як повідомляли Українські Новини, з 26 лютого 2018 року студенти та трудовий колектив Національного медичного університету імені Олександра Богомольця оголосили безстроковий страйк ВНЗ. Про це йдеться у відповідному повідомленні, розміщеному на офіційному порталі НМУ.

Джерело: Українські новини