ПРОФЕСОР НАМ ЧО (ПІВДЕННА КОРЕЯ) ПРОЧИТАВ ЛЕКЦІЮ «СИСТЕМА ОХОРОНИ ЗДОРОВ`Я ТА ПІДГОТОВКА ЛІКАРІВ У ПІВДЕННІЙ КОРЕЇ»

11.06.2018

11 червня 2018р. на базі кафедри загальної практики (сімейної медицини) НМУ імені О.О. Богомольця відбулась лекція президента Міжнародної діабетичної федерації (IDF), декана факультету профілактичної медицини в Ajou University School of Medicine професора Nam H. Cho (Південна Корея) на тему: «Система охорони здоров’я та підготовка лікарів в Південній Кореї».
З аудиторією професор Нам Чо поділився тими особливостями, які відрізняють медичну освіту в Південній Кореї від інших країн.

Лекція викликала виражений інтерес серед слухачів. Після закінчення доповіді у слухачів виникло багато запитань щодо форм організації навчання в Південній Кореї, можливостей подальшого працевлаштування випускників корейських медичних закладів тощо.

Закінчив свою доповідь професор Нам Чо такою тезою: «В минулому світом керували з позиції сили, зараз світом править той, хто має потужну економіку. Майбутнє ж за здоровими націями».

Професор Нам Чо всесвітньо відомий епідеміолог, який вивчає питання епідеміології цукрового діабету з 1984 року. У його доробку понад 80 опублікованих рецензованих статей, які стосуються питань діабету 1-го та 2-го типів і гестаційного діабету. Закінчив Університет Пітсбурга (Пенсильванія, США) з науковим ступенем по клінічній епідеміології.

Кафедра загальної практики (сімейної медицини)