ПРОГРАМА ЛІТНІХ ДОСЛІДЖЕНЬ НА КАФЕДРІ ФТИЗІАТРІЇ ТА ПУЛЬМОНОЛОГІЇ

21.06.2018

На кафедрі фтизіатрії та пульмонології НМУ на чолі з професором Василем Петренко 20 червня 2018 року приймали студентів, які планують присвятити канікули дослідженню питань туберкульозу в Україні.

Студентки Медичної школи Університету Брауна Сполучених Штатів Америки Ешлі Галіган та Лідія Хайлі вже два тижні працюють над вивченням питань діагностики туберкульозу у дітей.

Студент з Тайвані Чен Чі Ян є першим іноземним студентом, який  прибув до НМУ за програмою Міжнародної федерації асоціацій студентів-медиків (IFMSA, International Federationof of Medical Students Associations). У центрі його уваги – прогнозування ризику гепатотоксичних реакцій під час лікування туберкульозу в залежності від генного поліморфізму цитохрому P4502E1.

З іноземними студентами мали змогу поспілкуватися студенти четвертого курсу НМУ. Обговорювали різні питання, зокрема, організацію навчання в університетах Америки і Тайваню, тривалість вивчення дисциплін, актуальність проблеми туберкульозу в країнах, звідки прибули гості, причини вибору теми і місця досліджень.

 Кафедра фтизіатрії та пульмонології