ПРОВЕДЕННЯ І ЕТАПУ ВСЕУКРАЇНСЬКИХ СТУДЕНТСЬКИХ ОЛІМПІАД З ДИСЦИПЛІН «КЛІНІЧНА ІМУНОЛОГІЯ ТА АЛЕРГОЛОГІЯ» І «МЕДИЧНА ГЕНЕТИКА»

01.03.2018

Відповідно до наказу МОН України від 09.12.2016 р. №1495 «Про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади у 2016/2017 навчальному році» на кафедрі клінічної імунології та алергології з секцією медичної генетики 22 лютого 2018 року було проведено І етап Всеукраїнської студентської олімпіади (ВСО) з навчальних дисциплін «клінічна імунологія та алергологія», «медична генетика».

Студентів привітав завідувач кафедри професор Курченко А.І., який побажав учасникам успіху у відбірковому турі. В першому турі олімпіади взяли участь 10 студентів 6 та 5 курсу всіх медичних факультетів. Програма І етапу ВСО включала рішення нових тестів формату Step 2 і вирішення ситуаційних задач. Всі учасники І етапу ВСО продемонстрували достатній рівень знань. За підсумками складаних тестів та клінічно орієнтовної співбесіди переможцями І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «клінічна імунологія та алергології» стали: Тарас Верищак – студент VІ курсу медичного факультету №2 (І місце); Тарас Барановський – студент V курсу медичного факультету №2 (ІІ місце), Вікторія Товщик – студентка V курсу медичного факультету №4 (ІІІ місце); з дисципліни «медична генетика» – Тарас Барановський студент V курсу медичного факультету №2 (І місце); Андрій Кравчук студент V курсу медичного факультету №2 (ІІ місце), Софія Шатило студентка V курсу медичного факультету №4 (ІІІ місце). Команди призерів І етапу ВСО будуть представляти НМУ імені О.О. Богомольця на другому етапі Всеукраїнських студентських олімпіад, який відбудеться в Харківському національному медичному університеті.

Кафедра клінічної імунології та алергології з секцією медичної генетики