ПРОВЕДЕНО ПЕРЕВІРКУ ГОТОВНОСТІ ОСТ «МЕДИК» ДО ОЗДОРОВЧОГО СЕЗОНУ

14.06.2018

Оздоровч0-спортивний  табір «Медик» Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, який знаходиться у мальовничій місцевості Київської області – Конча-Заспі, на узбережжі річки Козинка, вже 2 липня розпочинає літній оздоровчий сезон 2018 року. 14 червня начальник відділу з капітального ремонту та будівництва Клавдія Виноходова перевірила стан готовності студентської бази відпочинку до оздоровчого сезону.

Зміни, які відбулись у таборі за останні 4 роки, вражаючі. Капітально відремонтовані будівлі санвузлів та туалетів, встановлено нову сантехніку, обладнані сучасні чоловічі та жіночі душові кабіни, підведено гаряче водопостачання. Зроблено велику роботу по впорядкуванню території. Окрасою табору стали капітально відремонтовані будинки для відпочинку – цьогоріч до 15 відновлених минулого сезону додадуться ще 9. Окрім того, у студентів, які будуть відпочивати у таборі цього літа, з’явиться можливість проводити вільний час на капітально реконструйованому танцювальному майданчику. А перед сценою, де відбуваються концерти, вистави, проводяться будівельні роботи по встановленню нового покриття та зручних сидінь.

Клавдія Виноходова спілкується з представниками будівельної організації, цікавиться ходом робіт і терміном їх закінчення та переконує, що до початку зміни запланований обсяг робіт буде виконано і студенти зможуть сповна використати усі переваги відпочинку в екологічно чистій зоні поблизу Києва, оздоровитися та отримати максимум позитивних емоцій.

Нагадаємо, проживання у СОТ «Медик» здійснюється в одноповерхових дерев’яних будиночках, які обладнані меблями, постільними речами та білизною відповідно до нормативних вимог. Особлива увага приділяється залученню студентів до заняття спортом та пропаганди здорового способу життя – відпочиваючі забезпечені цілодобовим медичним обслуговування та кваліфікованою консультацією тренерів-викладачів кафедри фізичного виховання.
На території табору є футбольне, волейбольне та баскетбольне поля, ігрові майданчики для дітей, тенісний корт, майданчики для легкоатлетичних видів спорту.

Історія СОТ «Медик» бере початок ще з 1957 року. І якщо, скажімо, у 2015 році вдалося оздоровити лише 24 студенти через високу вартість путівки, то з 2016 року завдяки зусиллям адміністрації, зокрема, професора Катерини Амосової та проректора з науково-педагогічної роботи та перспективного розвитку, професора Олександра Никитюка відпочинок з трьохразовим збалансованим харчуванням для студентів третій рік поспіль – безкоштовний. І щоліта тут відпочиває близько 800 осіб.

Прес-центр