РЕКТОР КАТЕРИНА АМОСОВА ВІДВІДАЛА ІСПИТ ПІД ЧАС ВСТУПНОЇ КАМПАНІЇ

22.07.2016

22 липня 2016 року в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулося вступне письмове комплексне фахове випробування з фізіології, анатомії людини, гістології та медичної хімії для абітурієнтів, які мають медичну освіту, закінчили медичні училища або коледжі за спеціальністю «лікувальна справа» та «сестринська справа».

Такі абітурієнти мають право вступу на 2 курс медичного факультету за спеціальністю «лікувальна справа». Вони беруть участь в конкурсі щодо зарахування на місця понад план державного замовлення, яких цього року виділено 70. Сьогодні таких заяв від абітурієнтів 279, а конкурс складає 4 людини на 1 місце. Нагадаємо в минулому році було 250 заяв на 60 місць, а конкурс складав – 3.4.

Перевірити хід вступної кампанії завітала ректор Університету, професор Катерина Амосова. Катерина Миколаївна привітала  абітурієнтів в стінах Альма Матер, яка в цьому році відзначатиме своє 175-ти річчя. «Ми радіємо, що наші студенти були, є та будуть найталановитіші, найгідніші і виходитимуть з стін медичного університету гарними  лікарями, такими яких очікує суспільство нашої країни. В 1971 році саме в цій аудиторії (імені Буйка) я, як абітурієнтка писала твір з української мови і мені пощастило. Всі чотири іспити теж склала на відмінно. Щиро бажаю всім, щоб і Вам обов’язково пощастило і ви стали студентами НМУ», – сказала професор Катерина Амосова.

Іспит складали в 3-х аудиторіях по 80 абітурієнтів (1,2-а аудиторії) та 60 (3-я аудиторія). Він тривав 2 години. Була створена відповідна фахова екзаменаційна комісія у складі якої професори предметних кафедр університету. Іспит проводився в строгій відповідності до Положення про  Приймальну комісію і проведення письмових фахових випробувань.

За словами заступника голови Приймальної комісії, професора Олександра Науменка абітурієнти отримують роботи, які потім шифруються та закриваються в сейфі. «Це прописана процедура. Екзаменаційна комісія приймає роботи лише з шифрами, після перевірки абітурієнти отримують оцінки. Відповідно до Положення про Приймальну комісію, ні батьки, ні посторонні особи в аудиторію де проходить іспит не допускаються. Право перебування в аудиторії мають лише члени фахової екзаменаційної комісії, а також спостерігачі –  члени Студентського парламенту університету», – зауважив Олександр Науменко.

Тестові завдання складено так, що з кожного предмету, який виноситься на письмове фахове випробування є 12 питань, в кожному по 4 відповіді – абітурієнт повинен обрати одну вірну.

«Процедура роздачі тестових завдань відповідно до варіантів і номерів проходила прозоро та відповідно до Положення про Приймальну комісію. Студенти витягали фішки з номером варіанту. Таких варіантів було 6. Номер тесту обирав сам абітурієнт. В кожному конверті був 1 варіант, який скріплений з 4-х дисциплін, а кожен конверт запаковувався, опечатувався і зберігався в сейфі до початку іспиту. На кожному конверті також була зазначена аудиторія. Всіх абітурієнтів поділили на групи у кожній групі по 30 осіб», – розповів відповідальний секретар Приймальної комісії НМУ Юрій Марущенко.

Результати вступних фахових випробувань згідно з Положення «Про приймальну комісію» будуть оголошені 23 липня 2016 року на стендах приймальної комісії та на сайті університету. А рейтингові списки і рекомендовані до зарахування, відповідно до Правил прийому та умов прийому Міністерства освіти та науки України будуть оприлюдненні 6 серпня, до цього дня триватиме зарахування на бюджетну форму навчання.

Прес-центр