Ректор НМУ Амосова подасть заяву в НАБУ через підозри в зловживаннях у МОЗ

20.02.2018

У процедурі тимчасового відсторонення ректора Національного медичного університету імені Олександра Богомольця Катерини Амосової від виконання обов’язків керівника вищого навчального закладу, її адвокат не бачить підстав і буде оскаржувати таке рішення Міністерства охорони здоров’я України в судових інстанціях. Про це на прес-конференції в редакції Інформаційного агентства Українські Новини заявив адвокат доктора Амосової Валентин Гвоздій.

“Крім того, в даній ситуації вбачаються організовані дії групи осіб, які системно і підтверджуючи це письмово, примушували посадових осіб НМУ до порушення закону, на мою думку, зловживаючи своїми службовими обов’язками і перевищуючи свої службові повноваження. Відповідна заява в НАБУ, в даний момент, нами готується і найближчим часом буде туди передана”, – підкреслив адвокат Гвоздій.
Адвокат Катерини Амосової зазначив, що дану ситуацію він оцінює як кричущий випадок, коли високопоставлені чиновники не тільки самі порушують закон, але і ініціюють його порушення підлеглими їм особами. А тих з них, хто не хоче йти на це, просто усувають з посади.
Так само Валентин Гвоздій заявив про свідомо тенденційну роботу призначеної комісії з перевірки роботи керівництва Національного медуніверситету, призначеної в МОЗ.
“Ми вже можемо здогадуватися, яким буде висновок цієї комісії. Це – ні для кого не секрет”, – констатував Валентин Гвоздій.
Як повідомляли Українські Новини, згідно з розпорядженням Міністерства охорони здоров’я України ректор Національного медичного університету імені Олександра Богомольця Катерина Амосова тимчасово (на два тижні) відсторонена від виконання своїх службових обов’язків.
Нагадаємо, згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я України, сьогодні, 20 лютого 2018, проводиться здача ліцензійного іспиту “Крок 1. Стоматологія” студентами всіх вищих медичних навчальних закладів.
Напередодні керівництво Національного медуніверситету ім. Богомольця оприлюднило відкритий лист, в якому повідомило, що при підготовці до даного тестування НМУ оголосив відкриті торги через систему PROZORRO із закупівлі послуг Центру тестування для студентів та інтернів протягом 2018 року. Втім, ці торги були зірвані Центом тестування, який не може визначити пропозиції для участі в тендері за наявності альтернативної пропозиції, яку  довелося відхилити як таку, що не в повному обсязі відповідає технічним завданням.
Так само відзначається, що в день зриву торгів НМУ передав до Центру тестування підписаний проректором проект договору з надання послуг “Крок 1. Стоматологія” на суму 104 202 грн, які закон дозволяє оплатити за тендер.
Як заявив Українським Новинам адвокат К.Амосовой Валентин Гвоздій одним з винуватців зриву сьогоднішніх іспитів в НМУ є заступник міністра охорони здоров’я А. Лінчевський.

Джерело: Українські новини