РОБОТА МЕДИЧНИХ ПУНКТІВ В УНІВЕРСИТЕТІ

31.08.2016

До структури Національного медичного університету імені О.О. Богомольця входить медичний пункт надання допомоги, де студенту завжди зможуть надати першу медичну допомогу кваліфіковані фахівці.

В НМУ імені О.О. Богомольця протягом навчального року діють 2 медичні пукти з надання допомоги. Влітку медпункти трансформують в пункти надання допомоги студентам, які відпочивають в спортивно-оздоровчому таборі «Медик» та в медичний пункт прийому абітурієнтів і співробітників університету під час вступної кампанії.

Під час роботи приймальної комісії за медичною допомогою до медпункту НМУ звернулось близько 200 осіб. За літній період роботи медичного пункту в СОТ «МЕДИК» зареєстровано понад 270 звернень відпочиваючих студентів та співробітників. Серед найпоширеніших скарг студентів – укуси кліщів, колоті рани, алергія, ГРВІ, забій, отит та фарингіт.

Протягом навчального року медпункти НМУ імені О.О. Богомольця знаходяться за адресами: вул. Шутова, 14 (Студентське містечко), та проспект Перемоги, 34. Медичну допомогу студентам надають інтерни, аспіранти, клінічні ординатори, за роботою медичних пунктів стежать відповідальні лікарі.

Робота медпункту полягає в наданні першої медичної допомоги, направленні хворих студентів до вузькопрофільних спеціалістів та профілактиці захворювань.

Працівники медпунктів університету опікуються студентами та несуть відповідальність за їхнє здоров’я. Керівництво університету піклується про те, щоб студенти відчували себе в безпеці та мали змогу звернутися за допомогою при першій необхідності.

Співробітники медичного пункту висловлюють подяку ректору університету, член-кореспонденту НАМН України, професору Катерині Амосовій, проректору з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти професору Олександру Науменко та проректору з науково-педагогічної роботи та перспективного розвитку, професору Олександру Никитюку за забезпечення медичними препаратами та організацію роботи медичних пунктів, як протягом навчального року так і в літній період.

Прес-центр