РОЗПОЧАЛА РОБОТУ НОВА НАГЛЯДОВА РАДА УНІВЕРСИТЕТУ

28.03.2014
28  березня 2014 р. у конференц-залі адміністративного корпусу Університету відбулося перше засідання Наглядової ради НМУ імені О.О. Богомольця у новому складі. На засідання були запрошені проректори, керівники підрозділів, члени комісії МОЗ України, студенти-активісти.
 В.о. ректора Університету проф. К.М. Амосова наголосила, що це висока честь приймати членів Наглядової ради і запропонувала кожному з присутніх представитися. Лунали прізвища, імена, посади – за кожним стояв його життєвий досвід і здобутки, а поштовхом до участі в роботі ради виступила небайдужість і бажання рухатися вперед.
Адже свою діяльність Наглядова рада має здійснювати через спрямування зусиль членів ради, керівників і співробітників Університету на створення умов для успішної діяльності та розвитку Університету як сучасного вищого навчального національного закладу, що за інтегрування у світову освітню систему покликаний забезпечувати високий рівень розвитку вітчизняної освіти та медицини.
У порядку денному засідання першими питаннями були обговорення персонального складу Наглядової ради та затвердження Положення про Наглядову раду.
До складу Наглядової ради Національного медичного університету
імені О.О. Богомольця, затвердженого директором Департаменту роботи з персоналом, освіти і науки МОЗ України М. Осійчуком, за згодою увійшли:
ЩЕРБАК Юрій Миколайович – громадський діяч, лікар, письменник, публіцист, політик, дипломат, голова .
КРИШТАЛЬ Олег Олександрович – академік НАН України, директор Інституту фізіології НАН України .
ПИРІГ Любомир Антонович – член-кореспондент НАН України, академік НАМН України, професор кафедри нефрології Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика .
ПОПОВИЧ Мирослав Володимирович – академік НАН України, директор Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України.
Митрополит Львівський і Сокальський Димитрій (Рудюк Вадим Миколайович) – митрополит Української Православної Церкви Київського Патріархату.
БОГОМОЛЕЦЬ Ольга Вадимівна – громадський діяч, Заслужений лікар України, доктор медичних наук, професор.
ВАКАРЧУК Святослав Іванович – громадський діяч, український музикант, вокаліст, лідер рок-групи «Океан Ельзи».
ГРИНЕВИЧ Лілія Михайлівна – народний депутат Верховної Ради України, голова комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти.
ГОПКО Ганна – громадська активістка.
 На засідання зібралися усі члени Наглядової ради, окрім Святослава Вакарчука, який за поважної причини був відсутній.
 Рада обрала заступником голови О. Кришталя та секретарем Г.Гопко, постановила збиратися раз на 2-3 місяці,  заслухала та обговорила доповідь Є.Волгіна про результати  комплексної комісійної перевірки діяльності Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, і прийняла РІШЕННЯ:
1)      Підтримати рішення Вченої ради Національного медичного університету імені О.О. Богомольця від 27 березня 2014 р. щодо прийнятого шляхом таємного голосування переважною більшістю голосів мотивованого звернення до Конференції трудового колективу про  дострокове припинення повноважень ректора Університету В.Ф. Москаленка.
2)      Прийняти рішення щодо мотивованого звернення Наглядової ради Національного медичного університету імені О.О. Богомольця до Конференції трудового колективу про  дострокове припинення повноважень ректора Університету В.Ф. Москаленка.
Рішення було прийнято одноголосно.