РОЗПОЧАЛИ РОБОТУ "КУРСИ НЕВІДКЛАДНОЇ ДОЛІКАРСЬКОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ"

17.09.2014
Розпочали роботу «Курси невідкладної долікарської медичної допомоги». Даний проект був ініційований та створений Радою Товариства молодих вчених і спеціалістів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. До підготовки матеріалів для проведення лекцій та практичних занять долучилися професори, доценти, асистенти та молоді вчені кафедр: Травматології та ортопедії (зав. каф. проф. Бур’янов О.А.), Хірургії №1 (в.о. зав. каф. проф. Пойда О.І.), Анестезіології та інтенсивної терапії (зав. каф. проф. Глумчер Ф.С.), Загальної і медичної психології та педагогіки (зав. каф. акад. проф. Максименко С.Д.), Загальної хірургії №2 (зав. каф. проф. Іоффе О.Ю.).
13 вересня 2014 року, у Всесвітній день надання першої медичної допомоги, було проведено установчі збори та прочитана перша ознайомча лекція курсу. Програма курсу включає в себе найактуальніші питання надання невідкладної допомоги, які розглядатимуться на лекціях і практичних заняттях. Зокрема, буде розглянуто питання різного виду травм, кровотеч, опіків, порушення життєвих функцій організму, самозбереження, психологічної роботи з постраждалими. Всі учасники матимуть можливість відпрацювати практичні навики з інструкторами.
20 вересня 2014 року о 10:00 відбудеться чергове заняття з Курсу невідкладної долікарської допомоги. Заняття проходитиме на кафедрі травматології та ортопедії НМУ імені О.О. Богомольця (зав. rафедри професор О.А. Бур’янов) в лекційній аудиторії Науково-дослідного інституту ортопедії та травматології за адресою м. Київ, вул. Воровського, 27.
Початок заняття о 10-00 год.
План заняття:
Лекція вогнепальні та мінно-вибухові поранення (лектор професор О.А. Бур’янов).
Паралельно лекція та вправи на муляжах:
– робота із сценаріями з реальних прикладів надзвичайних ситуацій;
– 3 етап першої допомоги ТССС;
– зупинка кровотеч, транспортна іммобілізація;
– поранення грудної клітки, в тому числі напружений пневмоторакс;
– гемостатики;
– огляд потерпілого в тактичних умовах;
– техніка евакуації на короткі та довгі дистанції;
– оцінка поранених на відстані;
– вибухові речовини;
– вправи по сценаріям з використанням задач та фантомів;
– надання допомоги CQB в операціях та супроводження комбатантів та не комбатантів;
– спасіння в нападі на конвой;
– вибір тактичного обладнання;
Для участі у занятті 
потрібно зареєструватися за
тел. 0672093718 – Ольга Майфет,
для студентів НМУ – тел. 0632466731 – Стрельнікова Марія. 
Розклад наступних занять шукайте на офіційному сайті Товариства молодих вчених і спеціалістів НМУ http://tmv.nmu.edu.ua,
та на сторінці у Фейсбук https://www.facebook.com/tmvnmu?fref=nf
Запрошуємо усіх бажаючих!
 
Рада Товариства молодих вчених і спеціалістів НМУ.