СЕКЦІЯ “ОТОРИНОЛАРИНГОЛОГІЯ ТА СТОМАТОЛОГІЯ” В РАМКАХ КОНФЕРЕНЦІЇ МОЛОДИХ НАУКОВЦІВ

07.11.2016

29 жовтня в конференц-залі стоматологічного корпусу Національного медичного університету імені О.О. Богомольця в рамках «Міжнародної конференції молодих науковців 2016» (Annual Young Medical Scientists` Conference 2016, AYMSConf 2016) відбулося засідання секції «Оториноларингологія та стоматологія».

Свої доповіді представляли студенти та інтерни з Києва, Дніпра та Чернівців.

З вітальними словами до учасників секції звернулися проректор з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко та декан стоматологічного факультету, професор Наталія Біденко.

Під час секції було презентовано 7 доповідей учасників, їх оцінювали компетентне журі секції: проректор з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко; декан стоматологічного факультету, професор Наталія Біденко; завідувач кафедри дитячої терапевтичної стоматології та профілактики стоматологічних захворювань, професор Олександр Савичук; завідувач кафедри оториноларингології, професор Юлія Дєєва; завідувач кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії дитячого віку, професор Людмила Яковенко; доцент кафедри оториноларингології В’ячеслав Дідковський, доцент кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії, Вадим Єфисько.

За результатами оцінювання дипломами були нагороджені Іванна Небор, тема роботи «Порівняння методів моделювання нейросенсорної приглухуватості у тварин» (диплом І ступеня); Рефат Мемедляєв тема роботи «Тактика щодо перших постійних молярів у дітей із запальними захворюваннями тканин щелепно-лицевої ділянки» (диплом ІІ ступеня); Оксана Остапенко тема роботи «Роль стабілографічного дослідження у виявленні вестибулярних порушень у хворих на цукровий діабет» (диплом ІІІ ступеня).

Диплом за найкращу презентацію отримала учасниця Ганна Матвєєва з міста Дніпра, її тема роботи «Вплив захисних факторів ротової рідини на адгезію Candida albicans до буккальних епітеліоцитів у дітей з хронічним гастритом та дуоденітом».

Диплом за найактуальнішу тематику дослідження отримала Валентина Макаєва, тема роботи: «Методика дентального фотографування у дитячій стоматології».

Кафедра оториноларингології