СЕКЦІЯ “ПЕДІАТРІЯ, АКУШЕРСТВО ТА ГІНЕКОЛОГІЯ” В РАМКАХ КОНФЕРЕНЦІЇ МОЛОДИХ НАУКОВЦІВ

09.11.2016

29 жовтня 2016 року в лекційній аудиторії №1 санітарно-гігієнічного корпусу Національного медичного університету імені О.О. Богомольця в рамках «Міжнародної конференції молодих науковців 2016» (Annual Young Medical Scientists Conference 2016, AYMSConf 2016) відбулося засідання секції «Педіатрія, акушерство та гінекології».

Свої доповіді представляли студенти та інтерни з Києва, Харкова, Полтави.
Під час секції було презентовано 14 доповідей учасників, які оцінювало компетентне журі: декан медичного факультету №3, професор Оксана Виговська; завідувач кафедри дитячих інфекційних хвороб, професор Сергій Крамарьов; доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб Оксана Корбут; професор кафедри педіатрії №4 Інга Мітюряєва-Корнійко; професор кафедри педіатрії №4 Аліна Чуриліна; асистент кафедри педіатрії №4 Ганна Гнилоскуренко; доцент кафедри педіатрії №1 Наталія Горобець, доцент кафедри акушерства та гінекології №3 Лілія Ластовецька.

Основні питання, які були представлені в доповідях були присвячені дослідженню функціональних можливостей серцево-судинної системи та пошуку нових методів лікування пароксизмальної вегетативної недостатності у дітей, актуальності скринінгу артеріального тиску та spo2 у дітей дошкільного віку, були проаналізовані особливостей клініки, етіології, характеру менінгіту у дітей в залежності від віку сезону 2010-2015 років, які знаходились на стаціонарному лікуванні в Київській міській дитячій клінічній інфекційній лікарні, розглянуто особливості інфекційних захворювань із синдромом екзантеми у дітей та клінічний випадок кишкового ієрсиніозу, як тригеру розвитку колагенозу у підлітка, проведено аналіз особливостей клінічної картини кашлюку у дітей в залежності від віку сезону 2015 року, проаналізовані імунологічні та лабораторні показники жінок із хламідійно-вірусним цервіковагінітом на фоні проведення комплексної терапії.

Гості із Харкова та Полтави представили роботи: Катерина Александрова, студентка Харківського національного медичного університету, тема роботи «Використання модифікованого методу визначення амилоксластичної сили клітин букального епітелію для діагностики респіраторних захворювань у дітей» та Аліна Гурська, студентка ВДНЗУ Українська медична стоматологічна акадія, тема роботи «Оцінка порушень вуглеводневого обміну у дітей з неалкогольною жировою хворобою печінки». За результатами оцінювання дипломами були нагороджені: Гречуха Євгеній, студент 6 курсу медичного факультету №3 НМУ імені О.О. Богомольця, робота на тему: “Скринінг артеріального тиску та spo2 у дітей дошкільного віку” (диплом І ступеня); Дубенко Дмитро, студент 6 курсу медичного факультету №2 НМУ імені О.О. Богомольця, тема роботи «Імунологічні та лабораторні показники жінок із хламідійно-вірусним цервіковагінітом на фоні проведення комплексної терапії» (диплом І ступеня); Тітова Тетяна, студентка 5 курсу медичного факультету №3 НМУ імені О.О. Богомольця, робота на тему «Основні неврологічні синдроми у дітей, хворих на фенілкетонурію в залежності від віку встановлення діагнозу» (диплом ІІ ступеня); Ковалюх Ірина, студентка 5 курсу медичного факультету №3 НМУ імені О.О. Богомольця, робота на тему «Вивчення особливостей клініки, етіології, характеру менінгіту у дітей в залежності від віку сезону 2010-2015, які знаходились на стаціонарному лікуванні в Київській міській дитячій клінічній інфекційній лікарні» (диплом ІІ ступеня); Махортих Анна, студентка 6 курсу медичного факультету №3 “Ефективність застосування дихальної гімнастики за О.М. Стрельниковою у дітей з пароксизмальною вегетативною недостатністю” (диплом ІІІ ступеня), Гурська Аліна, студентка ВДНЗУ «Українська медична стоматологічна акадія» тема роботи «Оцінка порушень вуглеводневого обміну у дітей з неалкогольною жировою хворобою печінки» (диплом ІІІ ступеня).

Дипломом за оригінальне дослідження були нагороджені: Ткачук Ольга, студентка 6 курсу медичного факультету №3 НМУ імені О.О. Богомольця, тема роботи “Пароксизмальна вегетативна недостатність – нові можливості застосування колортерапії” та Юхимець Надія, студентка 6 курсу медичного факультету №3 НМУ імені О.О. Богомольця, тема роботи “Особливості інфекційних захворювань із синдромом екзантеми у дітей”.

Дипломом за найкращу презентацію були нагороджені: Яротник Ольга, студентка 6 курсу медичного факультету №3 НМУ імені О.О. Богомольця, тема роботи “Клінічний випадок кишкового ієрсініозу, як тригеру розвитку колагенозу у підлітка” та Наумчук Юліана, студентка 6 курсу медичного факультету №3 НМУ імені О.О. Богомольця, тема роботи “Вивчення етіології, клініки,особливостей перебігу кашлюку у дітей в залежності від віку за 2015 рік, які знаходились на стаціонарному лікуванні в Київській міській дитячій клінічній інфекційній лікарні.”

Деканат медичного факультету №3