СЕКЦІЯ “ПРОФІЛАКТИЧНА МЕДИЦИНА” В РАМКАХ КОНФЕРЕНЦІЇ МОЛОДИХ НАУКОВЦІВ

02.11.2016

28 жовтня 2016 року в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця в рамках Міжнародної конференції молодих науковців (Annual Young Medical Scientists` Conference 2016) відбулося засідання секції «Профілактична медицина».

Проведення засідань секції надзвичайно важливе, адже саме перед гігієною та профілактикою в медицині стоять відповідальні завдання – запобігання захворюванням, вивчення природних і соціальних чинників навколишнього середовища та їхнього впливу на організм людини.

Одинадцять студентів представили свої доповіді під час засідання. Теми представлених робіт торкались різних галузей гігієни та соціальної медицини, системи науково обґрунтованих заходів у медицині, спрямованих на запобігання захворюванням, їхньому розвитку та на зміцнення здоров’я.

Оцінювали доповіді студентів компетентне журі секції: директор Інституту гігієни та екології, професор Сергій Омельчук; професор кафедри організації охорони здоров’я та соціальної медицини Людмила Галієнко, професор кафедри гігієни та екології Анатолій Гринзовський і доцент кафедри організації охорони здоров’я Оксана Назарова.
Після представлення та обговорення доповідей члени журі обрали переможців. Перше місце за роботу “Нові нанокомпозиційні сорбенти для видалення фосфатів з водних розчинів” у студента 3 курсу А. Литвиненко (НМУ імені О.О.Богомольця), друге і третє місця у студентів В. Вернигори (НМУ) і Т.Сазонової (Харківський Національний університет імені В.Н. Каразіна). Теми їхніх робіт: “Медико-соціальні аспекти проблеми туберкульозу в Україні та шляхи попередження його поширення” і “Sleep disorders among the student population” відповідно.

Робота “Physical readiness of reserve officers and regular military officers of Ukrainian army” студента Б. Юртина (НМУ) була відзначена у номінації «Найоригінальніша тематика дослідження».

Аспіранта кафедри гігієни та екології НМУ М. Кондратюка та студентку Д. Калініченко (Харківський національний медичний університет) нагородили дипломами в номінації «Найкраща презентація».

Прес-центр