СЕКЦІЯ “СУЧАСНА ФАРМАЦЕВТИЧНА ТЕХНОЛОГІЯ” В РАМКАХ КВІТНЕВОЇ СЕСІЇ

04.05.2018

27 квітня 2018 року на кафедрі аптечної та промислової технології ліків Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулася наукова студентська конференція в рамках «Квітневої студентської наукової сесії – 2018» під назвою «Сучасна фармацевтична технологія». У роботі секції взяли участь 12 доповідачів, серед яких студенти 3, 4 і 5-го курсів фармацевтичного факультету (вітчизняні та іноземні громадяни). Для забезпечення належного рівня організації та проведення КСНС було створено журі у складі: к.фарм.н., доцента Глущенко О.М.; к.фарм.н., доцента Негоди Т.С.; к.фарм.н., доцента Козіко Н.О. та к.фарм.н., доцента Шумейка М.В. Модератором секції призначено асистента Саханду І.В.

Незалежне оцінювання доповідей здійснювалось журі за визначеними критеріями: увага приділялась актуальності та науковій новизні теми; ораторській майстерності доповідача; якісній підготовці презентації та, безпосередньо, чіткості та повноті відповідей на запитання. До розгляду було представлено 12 доповідей, кожна з яких викликала жваву дискусію як серед членів комісії так і присутніх студентів. На засіданні були висвітлені інноваційні та традиційні підходи щодо розробки нових лікарських форм, експериментального дослідження створення лікарських та косметичних засобів. Всі учасники продемонстрували високий рівень володіння матеріалом та чудову майстерність викладення дослідження, кожна робота мала практичну значимість. Важливим фактом є те, що доповідачі мали можливість виконувати свої дослідження за допомогою нового обладнання, яке кафедра отримала від Адміністрації Університету.

На підставі відкритого обговорення наукових робіт та наукових доповідей учасників студентської наукової сесії з урахуванням оцінок наукових робіт за комплексом критеріїв журі визначило переможців та нагородило дипломами І-ІІІ ступенів студентів:
Диплом І ступеня – Скоробогатько Катерина (V курс, фармацевтичний факультет) за наукову роботу «Розробка складу засобу для фіксації стоматологічного протезу з лікувальним ефектом для промислового виробництва».
Дипломи ІІ ступеня отримали: Терешкіна Анастасія (ІV курс, фармацевтичний факультет) за наукову роботу «Культивування та одержання сухого порошку біомаси грибів Coriolus Versicolor»; Біляєва Анастасія (ІІІ курс, фармацевтичний факультет) з доповіддю «Розробка складу крему для догляду за патологічними рубцями».
Дипломи ІІІ ступеня: Красножон Анастасія (V курс, фармацевтичний факультет) з науковою роботою «Розробка складу та технології виготовлення шипучих таблеток»; Сахир Фатима (V курс, фармацевтичний факультет) з цікавою та важливою роботою на тему «Разработка состава и технологии капсул противодиабетического действия»; Нікітіна Ірина (ІV курс, фармацевтичний факультет, спеціальність «Технологія парфумерно-косметичних засобів») з представленою доповіддю «Розробка складу і технології гелевих серветок з антимікробною дією».

Нагородження переможця КСНС «Сучасна фармацевтична технологія» дипломом І ступеня відбудеться на загальному Підсумковому пленарному засіданні у травні 2018 року. Усім доповідачам вручено сертифікати учасників та подарункові набори для краси та здоров′я. Кафедра аптечної та промислової технології ліків щиро дякує членам журі та учасникам студентської наукової сесії за вагомий внесок у науку, зацікавленість і бажає подальших успіхів, нових думок та самовдосконалення для подальшої співпраці на благо Університету.