СПЕЦІАЛЬНІСТЬ «ПЕДІАТРІЯ» У ПИТАННЯХ І ВІДПОВІДЯХ ДЛЯ АБІТУРІЄНТІВ

31.07.2018

Які документи необхідні для зарахування?

Під час подання заяви в паперовій формі вступник пред’являє особисто оригінали:

  • документи державного зразка (оригінал) про раніше здобутий освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень, на основі якого здійснюється вступ, і додаток до нього
  • сертифіката (сертифікатів) зовнішнього незалежного оцінювання (для вступників на основі повної загальної середньої освіти)
  • документа, що посвідчує особу
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків (для реєстрації в системі ЄДЕБО)
  • військового квитка або посвідчення про приписку – для військовозобов’язаних (крім випадків, передбачених законодавством)
  • документів, які підтверджують право вступника на участь у конкурсі за результатами вступних іспитів на основі повної загальної середньої освіти, зарахування за співбесідою, зарахування за квотами-1 (за наявності).

Коли відбувається зарахування на навчання?

Зарахування вступників відбувається: за державним або регіональним замовленням не пізніше 12.00 години 07 серпня. За рахунок цільових пільгових державних кредитів, за кошти фізичних та/або юридичних осіб – не пізніше 12.00 години 17 серпня.

Реєстрація студентів у деканаті відбувається наприкінці серпня. Точна дата реєстрації буде повідомлена у листах після опублікування наказів на зарахування.

На якому факультеті навчаються студенти за спеціальністю «Педіатрія»?

Медичний факультет №3. Адреса деканату: морфологічний корпус, 2 поверх, пр. Перемоги, 34, тел. (044)456-56-25

Вартість навчання на контрактній формі?

25900 грн.

Чи можна оплачувати по-семестрово, помісячно?

Так, при укладанні додаткової угоди перед початком навчального семестру.

Чи є можливість переводу з контрактної форми навчання на бюджетну під час навчання?

Переведення студентів університету, що навчаються за кошти фізичних та юридичних осіб (контрактом) на бюджетну форму навчання можливе:
• за наявності вільних бюджетних місць

  • за умови, якщо студент вчасно і успішно склав поточну сесію.
    Переведення з контрактної на бюджетну форму навчання здійснюється на конкурсній основі. За наявності кількох претендентів на вакантні місця пріоритетним правом користуються: діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; інваліди І та ІІ груп та діти-інваліди віком до 18 років, студенти, що належать до категорії осіб, яким відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» надане право поза конкурсного вступу у вузи України, діти військовослужбовців Збройних Сил України, інших військових формувань, працівників правоохоронних органів, які загинули під час виконання службових обов»язків, студенти з багатодітних сімей, до складу яких входять п`ятеро і більше дітей, студенти, які мають вищий середній бал за весь період навчання в університеті та беруть участь в науковій роботі та громадському житті університету, студенти, які мають погане матеріальне становище.
    З чого почати? Перш за все, треба подати в деканат заяву на ім`я виконуючого обов’язки ректора, в якій ви вказуєте причини переводу з контракту на бюджет. Також необхідно надати документи, що підтверджують ваше право на це. Усі питання, що стосуються переведення студентів з контрактної на бюджетну форму навчання вирішує Комісія Університету з питань переведення.

Коли розпочинається навчання в 2018 році?

З 3 вересня 2018 року.

Як дізнатися свій розклад?

Розклад навчальних занять формується навчальною частиною. Відомий він наприкінці серпня. Кожен студент з ним може ознайомитися на відповідному сайті https://acadreg.nmu.ua/ – «АСУ НМУ ім. О.О. Богомольця». На цьому сайті Ви та Ваші батьки зможете переглядати розклад занять,  оцінки за кожне практичне зайняття, а також всю актуальну  інформацію, потрібну для навчання.

Скільки студентів в групах? І як обираються старости груп?

Групи формуються методом сліпої рандомізації по 14 чоловік на 1-2 курсі. З 3-го курсу по 6 курс – в групах 12-13 студентів. Старости груп та курсів  обираються шляхом виборів, які проходять орієнтовно через місяць після початку навчання за участі органів студентського самоврядування.

Опишіть, будь ласка, мій перший день навчання в Університеті.

Перший день навчання розпочнеться з першої пари (місце та час проведення якої Ви дізнаєтеся з сайту  https://acadreg.nmu.ua/timeTable/group), яких цього дня може бути до трьох. Незважаючи на те, що це є 1 пара викладач розповість матеріал та опитає кожного студента. На кожному занятті повинна бути оцінка.  Так само в перший день пройде урочиста посвята в студенти.

Чи існує допомога першокурсникам від старшокурсників?

Так, є. Особливістю нашого факультету є запозичена з закордону система менторства – за кожною групою 1 курсу призначається старшокурсник, який допомагає студентам першокурсникам по різноманітним питанням. Також студенти старших курсів проводять для студентів молодших курсів лекції-тренінги, майстер-класи з різних дисциплін, по підготовці до іспитів (ЛІІ Крок-1, Крок-2 «Загальна лікарська підготовка», OSCE-1, OSCE-2). Студенти факультету разом працюють над науковими проектами, займаються в студентських гуртках, беруть участь разом в різних заходах факультету та Університету.

Чи надається гуртожиток?

Студенти за спеціальністю «Педіатрія» проживають у гуртожитку №3 НМУ імені О.О. Богомольця. Пільгові категорії студентів першочергово забезпечуються гуртожитком (з правилами внутрішнього розпорядку в студентських гуртожитка НМУ ім. О.О. Богомольця та інформацією щодо поселення в гуртожиток можна ознайомитися за посиланнями:

https://drive.google.com/file/d/0B_jORfZbHWtIOWZzY3JxaHR4blU/view

https://drive.google.com/file/d/0B_jORfZbHWtIaW01OF91d2M1bm8/view).

Непільговим категоріям гуртожиток надається при наявності вільних місць.

Де знаходиться гуртожиток?

м. Київ, вул. Шутова, 14.

Вартість проживання в гуртожитку? 520 грн на місяць. Для пільгових категорій студентів існує система знижок, для певних пільгових категорій студентів – проживання безоплатне.

Чи мають студенти знижку на проїзд та гуртожиток?

Так, студентам пропонуються студентські проїзні (метро, трамвай, тролейбус) на кожен місяць від профкому студентів Університету (http://profkom-nmu.kiev.ua/proyizni_kvitki). Існують знижки на проїзд у залізничному транспорті в плацкартних вагонах (50%).

Для пільгових категорій студентів – існує система знижок за проживання в гуртожитку, певні пільгові категорії студентів проживають безоплатно.

Чи є бібліотека? Чи необхідно купувати якісь підручники?

У нашому університеті працює бібліотека з 3 просторими читальними залами у різних корпусах. Для студентів пропонується  широкий вибір сучасної спеціалізованої (підручники, посібники, атласи, довідники) та художньої літератури.  В бібліотеці присутні англомовні підручники з різних напрямків фундаментальних та клінічних дисциплін провідних фахівців світу.

Студенти усіх курсів повністю забезпечуються підручниками, потреби купувати не має.

У бібліотеці є комп’ютерні зали, користуватися якими може кожен студент. Бібліотека працює з 9.30 до 20.00.

Чи є можливість заняття спортом і які спортивні секції представлені в Університеті ?

Для студентів функціонують наступні спортивні секції: баскетбол, гирьовий спорт, арм-спорт, настільний теніс, футбол, шахи, теніс, волейбол, спортивні танці та багато інших.

Які спеціальності я можу обрати після закінчення навчання?

Після отримання ступеня магістр за спеціальністю «Педіатрія» (6 років навчання) студент зможе продовжити навчання за наступними спеціальностями в інтернатурі: Лікар-педіатр, Лікар-анестезіолог дитячий, Лікар загальної практики – сімейний лікар, Лікар-хірург дитячий, Лікар-педіатр-неонатолог, Лікар-отоларинголог дитячий, Лікар-офтальмолог дитячий, Лікар ортопед-травматолог дитячий, Лікар лабораторної діагностики. Решта вузьких спеціальностей (лікар дитячий інфекціоніст, лікар невролог дитячий, лікар імунолог дитячий, лікар кардіолог дитячий, лікар гастроентеролог дитячий, лікар гінеколог дитячий, лікар пульмонолог дитячий, лікар гематолог дитячий, лікар нейрохірург дитячий та ін.) студент зможе отримати після закінчення інтернатури (тривалість інтернатури 1,5-3 роки  залежно від обраної спеціальності).

Переваги навчання на нашому факультеті

  • можливість здобувати практичні навички у ліжка хворого в провідних дитячих установах України та міста Києва – Інститут педіатрії, акушерства та гінекології НАМН України імені О.М. Лук`янової, Національна дитяча спеціалізована лікарня «ОХМАТДИТ», ДКЛ №6 м. Києва, ДКЛ №7 м. Києва, КМДКІЛ
  • навчання у провідних фахівців з напрямку «Педіатрія»
  • отримати спеціальність, конкурентоспроможну та затребувану в світі
  • дружній, креативний колектив студентства
  • менторство від старшокурсників
  • активне студентське життя, участь в різноманітних проектах
  • здобуття комунікативних навичок в спілкуванні з різними віковими категоріями
  • стажування в провідних ВУЗах та клініках світу
  • участь в міжнародних школах з «Педіатрії», «Дитячих інфекційних хвороб», сумісних міжнародних проектах з педіатрії
  • співпраця з громадськими організаціями
  • Всеукраїнська асоціація студентів, інтернів-педіатрів України (ASIPU)
  • можливість відпочивати у оздоровчому таборі «Медик»

З особливостями навчання за спеціальністю «Педіатрія» в НМУ імені О.О. Богомольця Ви можете ознайомитися за посиланням:

Facebook: https://www.facebook.com/tretiymedichniy

Telegram: https://t.me/med3pediatricians

Instagram: https://www.instagram.com/med3pediatricians

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCRyFL838xI3_-RM5t0ZQKgg

 

Деканат медичного факультету №3 (педіатричного)