СПІЛЬНЕ ЗАСІДАННЯ СНГ КАФЕДР ОФТАЛЬМОЛОГІЇ І БІООРГАНІЧНОЇ ТА БІОЛОГІЧНОЇ ХІМІЇ

02.11.2016

26 жовтня 2016 року в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулось спільне засідання студентських наукових гуртків кафедри біоорганічної та біологічної хімії та кафедри офтальмології. Спільною темою для обговорення була «Діабетична ретинопатія».

Розпочала засідання завідувач кафедри офтальмології НМУ імені О.О. Богомольця, Заслужений лікар України, Головний офтальмолог МОЗ України, професор Оксана Вітовська з темою доповіді «Шляхи профілактики сліпоти внаслідок діабету», наголосивши на актуальності даної проблеми в сучасному суспільстві.

Про біохімічні досліджень та патагонез при діабетичній ретинопатії доповіла старший науковий співробітник Інституту біохімії імені академіка О.В. Палладіна НАН України, професор Тамара Кучмеровська. Тема її доповіді «Патогенетичні механізми розвитку діабетичної ретинопатії».

Також з доповідями виступили члени студентських наукових гуртків кафедри біоорганічної та біологічної хімії та кафедри офтальмології, зокрема була висвітлена тема діагностики та ускладнень при діабетичній ретинопатії.

Підсумовуючи спільне засідання гуртків, виступила завідувач кафедри біоорганічної та біологічної хімії, науковий керівник гуртка, професор, Людмила Гайова. Вона подякувала доповідачам та присутнім студентам та викладачам, яких надзвичайно зацікавила актуальність та проблематика діабетичної ретинопатії, яку розглядали в аспекті офтальмології та біохімії.

Кафедри біоорганічної та біологічної хімії та офтальмології