СПІВРОБІТНИКИ УНІВЕРСИТЕТУ ПРЕДСТАВИЛИ НАУКОВУ ДОПОВІДЬ НА КОНГРЕСІ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ АСОЦІАЦІЇ ІНТЕНСИВНОЇ ТЕРАПІЇ (АВСТРІЯ)

26.09.2017

25 вересня 2017 р. у м.Відень (Австрія) відбувся 30-й Конгрес Європейської Асоціації інтенсивної терапії (ESICM). ESICM є міжнародною асоціацією, що об’єднує медичних фахівців в області інтенсивної терапії та екстреної медичної допомоги. Цьогоріч учасники Конгресу розглянули наступні теми: гострі ниркові стани, донорство органів і трансплантологія, кардіоваскулярні стани, штучна вентиляція легенів, педіатрія, післяопераційні стани, гемотрансфузия, травми.

На заході співробітники кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О.Богомольця представили доповідь з результатами наукової роботи кафедри. Дослідження, присвячене вивченню проблем седації пацієнтів при проведенні магнітно-резонансної томографії викликало високий інтерес, що вилилось у жваву дискусію, що тривала не менш, ніж сама доповідь. Важливо, що у дискусії піднімались не тільки наукові питання, але й конкретні практичні аспекти. Фахівці НМУ поділились з іноземними колегами досвідом нових технологій седації пацієнтів.

 

Інститут післядипломної освіти