СПІВРОБІТНИКИ УНІВЕРСИТЕТУ ПРОЙШЛИ СТАЖУВАННЯ З ПИТАНЬ ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я В ПОЛЬЩІ

29.11.2016

22-26 листопада 2016 року співробітники Національного медичного університету імені О.О. Богомольця – декан медичного факультету №4, професор Ігор Пельо та завідувач кафедри організації охорони здоров’я та соціальної медицини, професор Тетяна Грузєва проходили стажування з громадського здоров’я в Національному інституті громадського здоров’я у Варшаві, Санітарному інспектораті Вроцлавського воєводства, клінічній лікарні м. Вроцлав та Вроцлавському медичному університеті.

Стажування організовано провідними науковцями Польського товариства громадського здоров’я за ініціативи його Голови, професора Фала А. М.
Програма стажування включала теоретичну і практичну частини, а також участь у ІІ Міжнародному конгресі громадського здоров’я. Учасники стажування прослухали курс лекцій з актуальних питань громадського здоров’я, прочитаних провідними науковцями Польщі, взяли участь у дискусіях щодо перспективних шляхів розбудови служби громадського здоров’я, познайомилися з практичною діяльністю закладів громадського здоров’я. Директор Національного інституту громадського здоров’я в Варшаві, професор Висоцький М. презентував наукові видання цієї авторитетної наукової установи.

Надзвичайно цікавою і корисною була участь фахівців НМУ імені О.О.Богомольця у роботі ІІ Міжнародного конгресу громадського здоров’я, де була можливість прослухати доповіді провідних вчених з Польщі, Німеччини, Сербії, а також виступити зі своїми науковими повідомленнями, взяти участь у роботі міжнародної панелі «Найважливіші проблеми громадського здоров’я в найближчому майбутньому».

Учасники стажування також ознайомилися з діяльністю видавництва наукових медичних журналів ALUNA, яке випускає 4 фахові журнали, два з яких цитуються в базі Scopus.
Пізнавальною і цікавою була культурна програма, яка включала відвідання музеїв, парків, костьолів, історичних місць тощо.

За результатами поїздки та неформального спілкування визначено шляхи подальшої співпраці фахівців з громадського здоров’я НМУ та науково-освітніх закладів Польщі.

Кафедра організації охорони здоров’я та соціальної медицини