СПРОСТУВАННЯ НЕДОСТОВІРНОЇ ІНФОРМАЦІЇ

26.04.2018

В зв’язку з оприлюдненням виданням «Українська правда» (https://www.pravda.com.ua/news/2018/04/26/7178763/) та подальшим вірусним поширенням в інших ЗМІ інформації про поновлення Катерини Амосової на посаді ректора НМУ імені О.О. Богомольця ухвалою Печерського районного суду     м. Києва, Національний медичний університет імені О.О. Богомольця, який має статус третьої особи у спорі К.М. Амосової з МОЗ України щодо поновлення її трудових прав, повідомляє наступне.

  1. Амосова К.М. звернулася до Печерського районного суду м. Києва з позовом про визнання її звільнення з посади незаконним та поновлення її на посаді ректора.
  2. Зважаючи на оприлюднення МОЗ України планів оголосити конкурс на заміщення посади ректора, Амосова К.М., одночасно з подачею позову, подала заяву про його забезпечення шляхом заборони МОЗ України проводити такий конкурс. Обґрунтуванням цієї заяви є те, що, в разі оголошення та проведення конкурсу, поновлення Амосової К.М. на посаді, в разі задоволення її позову, буде ускладненим.
  3. Суддя Печерського райсуду м. Києва, визначений автоматизованою системою розподілу справ, прийняв позов до розгляду, відкрив провадження у справі та задовольнив заяву про забезпечення позову ухвалою від 23.04.18р. (скан ухвали розміщено на сайті НМУ), заборонивши МОЗ України оголошувати проведення конкурсу до вирішення даного спору.
  4. Зроблені журналістами висновки щодо поновлення Амосової К.М. ухвалою Печерського суду м. Києва від 23.04.18 р. є некоректними. Так само некоректним є посилання на те, що НМУ повідомив про поновлення Амоcової К.М. на власному сайті. Наразі суд не поновлював Амосову К.М. на посаді, оскільки поновлення на посаді відбувається не ухвалою, а рішенням, яке виноситься за результатами розгляду справи в судовому засіданні з викликом сторін.
  5. Про подальший перебіг справи та результати судового розгляду НМУ імені О.О.Богомольця буде оперативно інформувати на сайті.

Зважаючи на те, що НМУ імені О.О.Богомольця та Амосова К.М. останнім часом неодноразово ставали жертвами інформаційних атак, звертаємось до журналістів з вимогою дотримуватись журналістських стандартів та бути зваженими як при поширенні інформації, так і при її коментуванні.

Прес-центр