СТАРТУВАВ ДРУГИЙ ТРЕНІНГОВИЙ КУРС З МЕНЕДЖМЕНТУ СЕРЦЕВО-СУДИННИХ ЗАХВОРЮВАНЬ ДЛЯ ЛІКАРІВ ПЕНІТЕНЦІАРНОЇ СЛУЖБИ

11.09.2017

11 вересня 2017 року в адміністративній будівлі Національного медичного університету імені О.О.Богомольця відбулася нарада із запуску Другого тренінгового курсу з менеджменту серцево-судинних захворювань для лікарів пенітенціарної служби.

У заході взяли участь: Денис Чернишов – заступник міністра юстиції України, Олександр Гриф – голова відділу захисту населення Міжнародного комітету Червоного Хреста, Катерина Амосова – ректор Національного медичного університету імені О.О.Богомольця, Сергій Шум – представник Міністерства охорони здоров’я України, Віталій Константинов – представник Генеральної прокуратури України.

Курси відбуваються за ініціативи Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні, а також за узгодженням між Міністерством охорони здоров’я України, Міністерством юстиції та Інститутом післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

За словами заступника міністра юстиції України Дениса Чернишова, даний курс є надзвичайно важливим тому, що головна мета і місія існування будь-якої медицини – це надання якісної медичної допомоги і медичних послуг. «Ми працюємо в сфері з непростими пацієнтами, але тим не менше це наші співгромадяни, які повинні вийти на волю здорові фізично і морально», – наголосив заступник міністра юстиції.

Важливість проведення такого навчання полягає в тому, що серед більшої частини пацієнтів, які перебувають у місцях позбавлення волі спостерігається велика смертність і 30% смертей є причиною серцево-судинних захворювань. Підвищення кваліфікації при наданні допомоги таким пацієнтам – актуальна проблема сьогодення в Україні.

«Колектив Національного медичного університету імені О.О.Богомольця радий можливості співпраці з Міжнародним комітетом Червоного Хреста та Міністерством юстиції України. Нашою метою є підготувати фахівців для того, щоб підвищити не тільки обізнаність, а й компетенції в наданні медичної допомоги з серцево-судинних захворювань, а також планової допомоги, відповідно до міжнародних протоколів. Крім того, ми чекаємо на результати анкетування наприкінці курсу, для того, щоб провести корекцію в навчальних програмах та підходах до таких тренінгів», – розповіла Катерина Амосова.

МКЧХ займається питаннями охорони здоров’я у в’язницях в рамках гуманітарних заходів, що проводяться в Україні. До них відноситься відвідування в’язниць для оцінки умов життя та поводження з затриманими, підтримка сімей, постраждалих від конфліктів на Сході України, підтримка людей, позбавлених життя під час конфлікту та відновлення сімейних стосунків. «Наступного року ми хотіли б розширити цю підтримку, посилюючи нашу співпрацю з Національним медичним університетом та організовуючи додаткові навчальні програми для лікарів-фахівців у місцях позбавлення волі», зазначив представник Міжнародного комітету Червоного Хреста Фараз Джаміль Какар.

 

Прес-центр