СТАЖУВАННЯ ДОЦЕНТА КАФЕДРИ УКРАЇНІСТИКИ В МЕДИЧНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ М. ВАРНА (БОЛГАРІЯ)

23.06.2018

Наприкінці цього семестру співробітник кафедри україністики доцент Наталія Місник пройшла стажування на кафедрі слов’янських мов Департаменту іноземних мов і комунікації  Медичного університету м. Варна, Республіка Болгарія.

Програма стажування була сфокусована на питаннях методики викладання мови країни навчання для англомовних студентів медичних університетів та специфіки укладання навчального посібника – відео курсу зі вказаної дисципліни. Цей аспект актуальний тим, що колектив кафедри наразі активно розробляє новий курс «Українська мова як іноземна» для іноземних студентів першого курсу, дисципліну введено до навчальної програми з наступного року.  Викладачі кафедри увійшли до авторського колективу Національного підручника з української мови для іноземних студентів. Підручник укладається під егідою опорної кафедри представниками однопрофільних кафедр семи медичних університетів України.

Під час стажування були відвідані лекційні та практичні заняття, проводено заняття з болгарської мови для іноземних студентів ІІ курсу, проводилися зустрічі  із болгарськими студентами та українськими студентами, що навчаються у  Медичному університеті м. Варна за спеціальною програмою.

Також Н.В. Місник взяла участь у підготовці до публікації збірника наукових статей «Изкуството в урока», що стане черговим продуктом співпраці викладачів кафедри україністики нашого університету та кафедри методики викладання мови Шуменського університету (Республіка Болгарія).

Культурна програма стажування була не менш насиченою. Доцент Н. В. Місник взяла участь у  численних заходах, зокрема, у святкуванні Дня слов’янської писемності та культури – національного свята Болгарії.  Делегація Варненського медичного університету, до якої увійшли керівництво університету, викладачі та студенти, традиційно взяла участь у щорічній святковій ході з нагоди цього визначного для болгар свята і посіла почесне перше місце з-поміж усіх навчальних закладів міста, присуджене Муніципальним творчим журі, за організацію цього заходу. Радіємо успіхам наших болгарських партнерів і сподіваємося на подальшу співпрацю та нові зустрічі!

Кафедра україністики,
відділ міжнародних зв’язків