СТАЖУВАННЯ ЛІКАРЯ-ІНТЕРНА КАФЕДРИ ВНУТРІШНЬОЇ МЕДИЦИНИ №3 В УНІВЕРСИТЕТСЬКІЙ КЛІНІЦІ М. НЕАПОЛЬ (ІТАЛІЯ)

15.05.2018

Впродовж квітня старший лаборант кафедри внутрішньої медицини №3, лікар-інтерн Астра Меліксетян  проходила стажування в ревматологічному відділенні університетської клініки Неапольського університету імені Фрідріха ІІ (Università degli Studi di Napoli Federico II).

Стажування проходило в рамках програми професійних обмінів Української медичної студентської асоціації (UMSA), яка є офіційним представником IFMSA (International Federation of Medical Students’ Association) в Україні.

Під час стажування лікар-інтерн Астра Меліксетян ознайомилась з організацією роботи ревматологічної поліклініки та системою вищої медичної освіти в країні. Одночасно з освітньою підготовкою мала можливість практичного вдосконалення: проводила клінічне обстеження пацієнта, брала участь в лікувально-діагностичних маніпуляціях та обговоренні складних діагностичних випадків на консиліумі лікарів. Стажування проходило під керівництвом завідувача ревматологічного відділення професора Raffaele Scarpa.

У пріоритеті науково-практичних розробок клініки є  розробка та впровадження нових стандартів діагностики та лікування серонегативних спондилоартропатій та системних захворювань сполучної тканин.

«Структурно клініка складалась з так званих «кабінетів»: псоріазу/псоріатичного артриту, ревматоїдного артриту, остеопорозу та остеопенії, захворювань сполучної тканини та інших. Відтак я мала можливість кожного дня стажуватись в різних кабінетах, це дозволило мені глибше осягнути вибрану спеціальність. Отриманий клінічний досвід, спілкування з іноземними колегами надихає до постійного самовдосконалення та розширює кругозір. Мені дуже сподобалась Італія та доброзичливі співробітники в клініці, які залюбки ділились своїм досвідом і знаннями. Я вдячна UMSA за таку чудову можливість набути європейського досвіду та розвиватись в своїй професії » – ділиться враженнями Астра Меліксетян.

Кафедра внутрішньої медицини №3