СТАЖУВАННЯ СТУДЕНТІВ В КЛІНІКАХ НІМЕЧЧИНИ

10.07.2017

Національний медичний університет імені О.О. Богомольця розширюються горизонти співпраці з провідними університетами та клініками різних країн світу. Одним зі стратегічних напрямків є заклади Німеччини, для яких характерні надзвичайно високі вимоги до підготовки лікарів, проведення наукових досліджень, організації менеджменту процесів, як у вищих навчальних закладах так і лікарнях. За сприяння посольства України в Німеччині були зроблені певні кроки в налагоджені співпраці з клінікою Шаріте (Берлін, Німеччина) Charité Universitätsmedizin Berlin. В квітні відбулася зустріч з Dominique Lacroix, яка відповідає за організацію навчання (стажування) іноземних студентів в Charite clinic. Результатом співпраці стало запрошення студентів НМУ на стажування. Іншим напрямком роботи для розбудови співробітництва з закладами Німеччини стала співпраця з Німецькою службою академічних обмінів (DAAD) (координатор – старший лаборант кафедри педіатрії №4 Водяник А.А).

Підсумок спільних зусиль – організація у липні стажування для студентів НМУ у трьох провідних наукових установах Німеччини у галузі медицини Charite clinic, Max Delbruck center for molecular medicine, Leibniz institute for molecular medicine м.Берлін, Німеччина.
В рамках стажування студенти медичного факультету №3 Національного медичного університету: Гречуха Є.О., Ткачук О.І., Ковалюха І.Ю, Лисий А.В. та старший лаборант кафедри педіатрії №4 Водяник А.А зустрічалися з адміністрацією Charite clinic та Max Delbruck center, керівниками дослідницьких лабораторій у Max Delbruck center, Leibniz institute. Ознайомилися з структурою дослідницьких інститутів Німеччини, підходу до освітнього процесу у німецьких медичних вишах та перспективними напрями наукових досліджень, що проводяться в установах.

Представники клініки Шаріте, Центру молекулярної медицини Макса Дельбрюка, Лейбниц – інститут молекулярної медицини висловили готовність до подальшої співпраці з НМУ імені О.О. Богомольця, зокрема проведення літніх шкіл, освітніх лекцій, сприяння розвитку наукового журналу товариства молодих вчених НМУ.

Відділ міжнародних зв’язків