Страйк в медуніверситеті ім. Богомольця триватиме до виконання всіх вимог протестуючих, – страйковий комітет НМУ

26.02.2018

Причиною оголошення страйку трудовим колективом і студентами Національного медичного університету імені Олександра Богомольця, який розпочався сьогодні, 26 лютого, стало “безпрецедентне брутальне і незаконне втручання керівництва

Міністерства охорони здоров’я України в незалежність і самоврядування НМУ, що є грубим порушенням положень Закону “Про вищу освіту” та інших державних актів”. Про це на прес-конференції в Інформаційному агентстві Українські Новини заявили представники страйкового комітету даного ВНЗ.

Основними причинами акції протесту її ініціатори назвали систематичний тиск на законно обране керівництво ВНЗ для ведення тими протиправної адміністративно-господарської діяльності, проти чого легітимний ректор Катерина Амосова і її заступники виступили з перших днів після їх обрання.

Крім того, лідери страйкового руху вказали, що саме деструктивні дії окремих керівників МОЗ і керованого ними Центру оцінювання призвели до зриву проведення іспиту “Крок1. Стоматологія”, що стало формальним приводом для тимчасового відсторонення доктора К.Амосової від виконання обов’язків ректора НМУ.

“З сьогоднішнього дня навчальний процес і наукова діяльність в НМУ ім. Богомольця повністю зупиняються на невизначений час. Всі приміщення університету будуть недоступні для відвідувачів за винятком клінік, де лікуються пацієнти. Право на страйк закріплено ст.44 Конституції України та ст.4 Європейської соціальної хартії”, – заявив журналістам голова громадської організації “Студдовіра”, аспірант НМУ Василь Гилюк.

Лідери страйкового комітету відзначили, що припинять свою мирну акцію лише після того, як всі їх вимоги будуть виконані, Катерину Амосову буде повноцінно відновлено ​​на посаді, а студенти отримають гарантії з боку Міністерства охорони здоров’я у відновленні повноцінного навчально-екзаменаційного процесу.

Як повідомляли Українські Новини, з 26 лютого 2018 року студенти та трудовий колектив Національного медичного університету імені Олександра Богомольця оголосили безстроковий страйк ВНЗ. Про це йдеться у відповідному повідомленні, розміщеному на офіційному порталі НМУ.

Джерело: Українські новини