СТУДЕНТКА НМУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ ПЕРЕМОГЛА В МІЖНАРОДНОМУ КОНКУРСІ СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ РОБІТ

27.03.2017

Вітаємо студентку НМУ імені О.О.Богомольця Віолету Дубовик з перемогою в Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт в рамках Х ювілейних Днів громадського здоров’я в Польщі.

23-24 березня 2017 року у Вроцлавському медичному університеті відбулися Х ювілейні Дні громадського здоров’я, в яких взяли участь провідні науковці та студенти з різних університетів Польщі, Словаччини та України.

Урочисте відкриття форуму розпочалося науковою доповіддю голови Польського товариства громадського здоров’я, професора А.М. Фала. В міжнародній панельній дискусії з доповіддю «Актуальні проблеми кадрового забезпечення громадського здоров’я» виступила завідувач кафедри соціальної медицини та громадського здоров’я НМУ імені О.О.Богомольця, професор Тетяна Грузєва.

Конкурс наукових робіт студентів та молодих вчених було проведено в рамках Х ювілейних Днів громадського здоров’я в Польщі. Конкурсантами було представлено 22 наукові роботи з провідних європейських університетів, у т.ч. з Ягелонського університету, Варшавського медичного університету, Вроцлавського медичного університету, Університету м.Кельци, Економічного університету м.Катовіце, НМУ імені О.О. Богомольця.

Усі роботи було присвячено актуальним проблемам громадського здоров’я. А саме: менеджменту в охороні здоров’я, профілактиці онкологічної патології, професійної патології, внутрішньолікарняної інфекції, профілактичним технологіям в стоматології, боротьбі з інфекційними захворюваннями, розвитку телемедицини, проблемі самотності в студентському середовищі, інтернет-технологіям в охороні здоров’я тощо.

Молодими вченими та студентами було зроблено 15 усних доповідей і 7 стендових доповідей.

Студентка НМУ імені О.О.Богомольця Віолета Дубовик презентувала доповідь «Поширеність куріння у студентському середовищі як проблема громадського здоров’я», в якій представила результати власних наукових досліджень на основі єдиної міжнародної методології, рекомендованої ВООЗ. За результатами Конкурсу студентка НМУ посіла ІІ призове місце, обійшовши багатьох зарубіжних молодих вчених.

Конкурсна комісія відзначила актуальність роботи Віолети Дубовик, високий методологічний рівень дослідження, прекрасне володіння матеріалом та англійською мовою, якою було представлено роботу. А також тези її наукової роботи надруковано в матеріалах Х ювілейних Днів громадського здоров’я в Польщі, а саму роботу планується надрукувати в журналі «Public Health».

Кафедра соціальної медицини та громадського здоров’я