СТУДЕНТКА НМУ ПРЕДСТАВИЛА ПОСТЕРНУ ДОПОВІДЬ НА МІЖНАРОДНОМУ КОНГРЕСІ КАРДІОЛОГІВ (АВСТРІЯ)

04.06.2018

26-29 травня у Відні (Австрія) відбувся Міжнародний конгрес Європейської Асоціації кардіологів (European Society of Cardiology) “Heart Failure 2018”, присвячений діагностиці та лікуванню серцевої недостатності. Даний конгрес організовується щороку і проводиться за участі провідних спеціалістів світу у галузі кардіології, інтервенційної кардіології і кардіохірургії.

Цього року, студентка 5 курсу медичного факультету №2, Данченко Поліна, презентувала на Конгресі постерну доповідь клінічного випадку на тему: «Хірургічне лікування обструктивної форми гіпертрофічної кардіоміопатії у пацієнтки із попередньою алкогольною септальною абляцією та імплантованим штучним водієм ритму серця» (“Surgical treatment of hypertrophic obstructive cardiomyopathy in a patient with prior alcohol septal ablation and implanted artificial cardiac pacemaker”). Доповідь було представлено в секції «Such a big, big heart: cases of (pseudo)hypertrophy», членами журі в якій були професор М. Уоллнер (Філадельфія, США), професор Ю. Бєлєнков (Москва, Росія), професор Р. Бергер (Айзенштадт, Австрія). Презентація звернула на себе увагу багатьох учасників конгресу, адже питання підходів до лікування обструктивної форми гіпертрофічної кардіоміопатії є одним із найактуальніших у галузі кардіології і кардіохірургії, оскільки гіпертрофічна кардіоміопатія є найчастішою причиною раптової смерті серед людей молодого віку і спортсменів, а тому дана проблема спонукає до активної дискусії і обговорення.
Наступний Конгрес планується провести у Афінах (Греція), і запрошує до участі всіх бажаючих студентів, лікарів-інтернів, ординаторів.

Кафедра внутрішньої медицини №2