СТУДЕНТСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «СУЧАСНІ ПРОБЛЕМИ КЛІНІЧНОЇ ФАРМАКОЛОГІЇ, КЛІНІЧНОЇ ФАРМАЦІЇ ТА ФАРМАКОТЕРАПІЇ»

25.04.2018

 

24 квітня 2018 року на кафедрі клінічної фармакології та клінічної фармації Національного медичного університету імені О.О.Богомольця в Конференцзалі Дорожньої клінічної лікарні №2 ст.Київ Південно-Західної залізниці (м.Київ, Повітрофлотський проспект, 9) в рамках квітневої студентської наукової сесії була проведена науково-практична конференція «Сучасні проблеми клінічної фармакології, клінічної фармації та фармакотерапії».

Модераторами конференції були студенти Черченко Катерина (2205) та Захарчевна Ольга (48Ф2Б). Було заслухано 11 доповідей студентів медичних і фармацевтичного факультету та лекцію професора Хайтовича М.В. «Транспортери лікарських засобів: клінічне значення».

Журі: проф. Хайтович М.В. (голова), доц. Потаскалова В.С., доц. Трофімова Т.С., асистенти Афанасьєва І.О. та Половинка В.О., студент Кобаль І.В., а також слухачі відмітили високу актуальність та наукову новизну всіх доповідей. Найбільшу кількість балів отримали доповіді, представлені Вікторією Холоденко (3802) «Роль фармацевтичної опіки у формуванні стратегічної діяльності аптеки», Ольгою Захарчевною (48Ф2Б) «Гострий респіраторний дистрес-синдром: фармакотерапія», Катериною Черченко (2205) «Експериментальне дослідження впливу біофлаваноїдів на систему гемостазу», Ольгою Кучеренко (3802) «Ефективне та безпечне застосування антибактеріальних лікарських засобів у пацієнтів кардіологічного профілю», Юрієм Коваленком (68Б1А) «Роль клінічного провізора в забезпеченні фармацевтичної опіки хворих на бронхіальну астму».

В своїй лекції професор Хайтович М.В. навів дані ВООЗ, що від помилок застосування лікарських засобів в наш час щодня помирає 1 людина і що ВООЗ з жовтня 2017 року дала старт компанії «Ліки без шкоди», метою якої є зменшення за 5 років у 2 рази смертності від неправильного застосування лікарських засобів.

В обговоренні доповідей та лекції учасники конференції відмітили значимість спільних дій лікарів та фармацевтів для забезпечення ефективної та безпечної фармакотерапії.

 

Кафедра клінічної фармакології та клінічної фармації