СТУДЕНТИ НМУ ПРОВЕЛИ ЧЕРГОВУ АКЦІЮ “ТИЖДЕНЬ ДОНОРА”

14.03.2017

Донорська кров –  єдиний лікувальний засіб, який на сьогоднішній день неможливо замінити іншими лікарськими препаратами. Тому підтримка донорства крові є частиною державної політики нашої країни в галузі охорони здоров’я. Єдиним і незамінним джерелом крові може бути донор – здорова людина, що добровільно здає свою кров. У компонентах донорської крові постійно потребують пацієнти з онкологічною патологією, травмами, захворюваннями крові, серця, печінки, легень; хворі, що перенесли хірургічні операції. Всі не надто приємні відчуття під час донації крові, незручності і витрати часу тьмяніють перед усвідомленням того, що ваша кров рятує життя і допомагає лікарям лікувати, а пацієнтам – лікуватись!

Співробітники та студенти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця уже вкотре беруть участь у програмі донорства. Цього разу 39 студентів та співробітників університету взяли участь у спільній акції із відділенням трансфузіології дитячої клінічної лікарні «ОХМАДИТ» – «Тиждень донора».

Дякуємо керівництву і співробітникам відділення трансфузіології Національної спеціалізованої дитячої лікарні «ОХМАДИТ» за професіоналізм та відповідальність при проведенні акції. В свою чергу адміністрація Національного медичного університету імені О.О. Богомольця щиро дякує всім учасникам донорського руху та планує і надалі проводити роботу щодо популяризації донорства та організації Днів Донора за участю співробітників та студентів.

Студент першого курсу медичного факультету № 3 Михайлюк Остап описує свої враження після першої донації. “Я вирішив бути педіатром бо зрозумів, що це моє покликання. На сторінках нашого Університету в соціальних мережах побачив оголошення про початок тижня донора в лікарні «ОХМАТДИТ». Потім ще староста курсу надіслала повідомлення про початок акції і ми з одногрупниками вирішили це зробити. Відчуття невеличкого побоювання – (страх перед укусом комара) та після здачі крові я став окриленим від розуміння того, що допоміг людині в боротьбі з недугою. Цей дебют дав мені зрозуміти, що я вибрав свою професію”, – розповів він.

Відділ лікувально-консультативної роботи