СТУДЕНТИ НМУ СТАЛИ ПРИЗЕРАМИ НА ЧЕМПІОНАТІ СВІТУ З ГИРЬОВОГО СПОРТУ

12.05.2017

27-30 квітня 2017 року у м. Печ (Угорщина)  відбувся чемпіонат Європи з гирьового спорту серед чоловіків, жінок, юніорів  і ветеранів та 7-й чемпіонат світу з гирьового спорту серед студентів. У змаганнях взяли участь 107 спортсменів з 9 країн.

Перше місце в загальнокомандному заліку серед студентів посіла збірна команда України під керівництвом професора кафедри фізичного виховання і здоров’я Юрія Щербини, на другому місці спортсмени Італії, третє місце у команди Лівану.

Вперше в історії чемпіонатів Європи жінки змагалися у поштовху двох гир вагою 16 кг кожна. Золоту медаль у цій вправі отримала аспірантка НБУВ НАНУ Недашківська Олександра, яка тренується в  в атлетичному клубі «Тонус» НМУ імені О.О.Богомольця, вона ж стала срібною призеркою чемпіонату світу серед студентів у ривку.  Вдало виступила дебютантка міжнародних змагань, клін-ординатор дитячої стоматології Національного медичного університету імені О.О.Богомольця  Рім Хумані,  яка також здобула срібну медаль чемпіонату   світу з гирьового спорту серед студентів.

Своїми  досягненнями у цьому давньому козацькому виді спорту спортсмени України власним  прикладом сприяли  поширенню слави про Україну та її традицій.

 

Кафедра фізичного виховання і здоров’я