СТУДЕНТИ НМУ ЗДОБУЛИ ПЕРЕМОГУ НА ЧЕМПІОНАТІ М.КИЄВА З ГИРЬОВОГО СПОРТУ

17.02.2017

10 лютого 2017 року у спортивному комплексі Національного медичного університету О.О. Богомольця відбувся чемпіонат м. Києва з гирьового спорту серед студентів та колективів фізичної культури м. Києва і Київської області.

У змаганнях взяли участь понад 60 спортсменів з 18 колективів, із них 8 – з вищих навчальних закладів. Вперше проводились змагання серед жінок у поштовху двох гирь вагою 16 кг кожна. Чемпіонат проходив за підтримки Київського міського відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України та Федерації гирьового спорту України.

Команда НМУ здобула перемогу в командному заліку як серед «вишів», так і серед колективів фізкультури. На другому місці команда Національної академії внутрішніх справ. Третє місце зайняла команда Київського національного університету імені Т.Г.Шевченка.

В особистому заліку команда медиків також отримала медалі чемпіонів і призерів змагань. Перше місце в чемпіонаті м. Києва серед студентів у своїх вагових категоріях вибороли: Зеріпбай Егембердиєв (стоматологічний факультет, 5 курс); Анна Смуток (стоматологічний факультет 1курс); Галина Дяченко (медичний факультет №4, 6 курс).

Призерами змагань стали: Андрій Шматко (випускник медичного факультету №3), Богдан Черненко (фармацевтичний факультет, 5 курс); Павло Книжников (стоматологічний факультет, 1 курс); Іван Корчемний (медичний факультет №4, 3 курс). Успішним був виступ громадянка Лівану, яка навчається в інтернатурі на стоматологічному факультеті – Рім Хумани (2 місце в особистому заліку).

Оцінювала результати учасників команда суддів Федерації гирьового спорту України у складі: Ромас Є.О.; Махно В.М; Биков Є.Ю; Кожушко О.В.; Гончаренко Є.Д.; Бондаренко В.В. – заслужений майстер спорту, Дзисяк О.В.- майстер спорту міжнародного класу.

Студентський форум столичних гирьовиків був відбірковим етапом підготовки і відбору до участі у 7-у чемпіонаті світу з гирьового спорту, який відбудеться 27-30 квітня в Угорщині.

Спортсмени і судді висловлюють подяку адміністрації та кафедрі фізичного виховання і здоров’я Національного медичного університету імені О.О.Богомольця і особисто ректору – член-кореспонденту НАМН України, професору Катерині Амосовій, за підтримку у проведенні змагань, а також Київському міському відділенню Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України

Кафедра фізичного виховання та здоров’я