СТУДЕНТИ ПОБУВАЛИ НА СПЕКТАКЛІ “КАМЕНОЛОМНЯ”- МОНОЛОГ ПРОТИ ВІЙНИ

16.03.2017

10, 11 та 12 березня студенти медичного факультету №3 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відвідали спектакль «Каменоломня» – монолог проти війни Учбового театру інституту театроведення (м. Мюнхен, Німеччина).

Співробітники деканату факультету та студенти завітали на запрошення німецького режисера, доцента Інституту театроведення в Мюнхені, художнього керівника Учбового театру Інституту Катрин Кацубко.

Двомовний спектакль (німецькою та російською мовами), створено за підтримки Посольства Федеративної Республіки Німеччина в м. Києві. Пані Катрин поряд із педагогічною діяльністю займається режисурою та продюсуванням міжнародних проектів, в тому числі двомовних, вона багато років співпрацює з театрами України.

Ще перед початком вистави студентів інтригували незвичайний постер вистави і дії німецькою мові. Розповідає Поліна Золота, студентка 4 курсу медичного факультету №3: «В перші 20 хвилин ми були схвильовані тим, що нічого не зрозуміємо, адже не багато з нас розуміли німецьку. Але через деякий час схвильованість перейшла у захват! Адже на сцені був усього лише один актор, (російський переклад – Алла Рибікова), та він настільки захоплено і майстерно грав, що ми ніби були поряд з ним і відчували все те, що відчуває солдат. Його роздоріжжя між людською жалістю та офіцерським боргом перед Державою. Ця вистава була настільки сучасною, але у той же час і історичною, що роздуми солдата можна було розглядати як і під час Другої світової війни, так і під час сучасних воєнних подій».

У студентів була можливість не лише подивитися спектакль, а й поспілкуватися із творчою групою – режисером-сценаристом Катрин Кацубко, актором Юрієм Дицом, асистентом режисера, звукорежисером Валентином Валих, світлорежисером Вольфом Маркграфом та режисером, яка здійснювала переклад спектаклю Алою Рибіковою.

Деканат медичного факультету №3