СТУДЕНТИ УНІВЕРСИТЕТУ ЗДІЙСНЮЮТЬ МРІЇ ХВОРИХ ДІТЕЙ

04.01.2018

На початку грудня 2017 року студенти 5-го курсу медичного факультету №3 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця під час проходження циклу інфекційних хвороб у клініці познайомилися із надзвичайною людиною – Ярославом Шокуном. Хлопцю 19 років, але всі ці роки він провів не весело і безтурботно, а зі страхом за своє життя. У віці одного року йому поставили страшний діагноз – муковісцидоз, змішана форма (уражені легені та підшлункова залоза). Їх в сім’ї було 5 дітей, четверо з яких хворіли цією страшною спадковою недугою та померли.

Потрапив хлопець до інфекційного відділення з типовим ускладненням муковісцидозу – пневмонією та потребував кисневої та антибактеріальної терапії. За 19 років життя в нього розвинулася резистентність до багатьох лікарських засобів, тому йому можуть допомогти тільки сильні й дороговартісні антибіотики, а саме «Піперацилін-Тазобактам-Тева». Студенти медичного факультету №3 не залишилися осторонь і стали опікуватися Ярославом – щодня приносити йому супи, млинці, фрукти та збирати кошти на ліки. Вони подружилися з Ярославом і почали розпитувати про його мрію, адже він такий розумний, щирий, цікавий і з надією в очах. Його заповітна мрія – купити велосипед і їздити на ньому. Студенти факультету звернулися у соціальних мережах до студентів всіх факультетів Університету та небайдужих за фінансовою допомогою та за ліками для Ярослава Шовкуна. Завдяки студентами всіх факультетів, викладачам Університету, лікарям-інтернам, лікарям, небайдужим людям вдалося зібрати 14540 грн за короткий проміжок часу! Цих коштів вистачило на весь курс антибіотикотерапії, на вакцину проти пневмококової інфекції та на придбання для Ярослава велосипеда!

22 грудня 2017 року Ярослав отримав смачне привітання на Новий Рік від друзів-волонтерів студентів факультету з Італії. А напередодні новорічно-різдвяних свят збулася заповітна мрія хлопця – він отримав прекрасний довгоочікуваний подарунок – велосипед. «Новорічні казки трапляються, вони зроблені руками небайдужих людей. В кожному з нас в серці живе Святий Миколай, Санта Клаус і просто не байдужа людина. Адже по-перше ми люди, які здатні до співчуття і безмежної любові до інших. В 2017 році ми всю свою любов і можливості подарували Ярославу. Але це не кінець, це тільки початок. Залучайтеся до нашої команди, адже ще дуже багато хворих дітей/дорослих, які навіть не можуть мріяти про казку. А ми всі разом можемо її здійснити!» – розповіла Поліна Золота, студентка 5 курсу медичного факультету №3, голова відділу громадських зв’язків Студради медичного факультету №3. Приємно, що добро є, благочинність живе і знаходяться небайдужі, які мають бажання допомагати! Велика подяка за Вашу допомогу!

Студрада
Деканат медичного факультету №3