СУЧАСНІ ПРОФІЛАКТИЧНІ СТРАТЕГІЇ – В ПЕРВИННУ ЛАНКУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я

14.09.2016

У рамках проекту ВООЗ та швейцарського Агенства розвитку і співробітництва «Неінфекційні захворювання:профілактика та зміцнення здоров’я в Україні» міжнародними та національними фахівцями за сприяння МОЗ України та Бюро ВООЗ в Україні здійснюється розробка програми і матеріалів Тренінгу для працівників первинної ланки медичної допомоги щодо інтегрованого ведення гіпертензії та діабету.
Тренінг матиме чітку профілактичну спрямованість і ґрунтуватиметься на оцінці сумарного ризику розвитку НІЗ і корекції чинників ризику у пацієнтів первинної ланки охорони здоров’я.
6-8 вересня 2016 р. відбулася експертна зустріч щодо подальшої розробки та адаптації матеріалів тренінгу для працівників первинної ланки медичної допомоги щодо інтегрованого ведення гіпертензії та діабету.
У ній взяли участь консультанти ВООЗ Ділан Коллінз (Оксвордський університет), Тіна Лаатікенен (Центр співробітництва з ВООЗ щодо профілактики НІЗ і зміцненню здоров’я, Хельсинки), Глава Бюро ВООЗ в Україні Луіджі Мігліоріні, а також представники МОЗ України, Бюро ВООЗ в Україні, національні експерти, у т.ч. завідувач кафедри організації охорони здоров’я та соціальної медицини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця, професор Т.С. Грузєва.
За результатами широкого обговорення програми та матеріалів тренінгу визначено напрями їх подальшого удосконалення для остаточного затвердження і проведення у жовтні 2016 р. серії тренінгів для викладачів і працівників закладів ПМД пілотних регіонів України.

Кафедра організації охорони здоров’я та соціальної медицини