СВІТЛА ПАМ’ЯТЬ ПРОФЕСОРУ ПЕТРУ МИКОЛАЙОВИЧУ БОДНАРУ

29.11.2017

Колектив Національного медичного університету імені О.О. Богомольця в глибокій жалобі з приводу передчасної смерті Петра Миколайовича Боднара, відомого вченого-ендокринолога, визнаного фахівця в галузі клінічної ендокринології, академіка АН вищої школи України, доктора медичних наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України.

Серце великого життєлюба перестало битися на 82 році. Петро Миколайович Боднар очолював кафедру ендокринології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця з 1994 до 2016 року. Він був удостоєний чотирьох державних нагород: медалі Ярослава Мудрого АН вищої школи, відзнаки «Відмінник охорони здоров’я», почесних грамот мера міста Києва, медалі Асоціації недержавних вищих навчальних закладів.

Петро Миколайович Боднар був цілеспрямованим, працьовитим і вимогливим фахівцем. Його цінували та поважали співробітники та студенти університету, всі ендокринологи України. За роки роботи в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця П.М. Боднар сформувався як видатний учений-ендокринолог. Високий професіоналізм П.М. Боднара, наполегливість у досягненні мети гармонійно поєднувалися з вимогливістю, тактовністю та відповідальністю.

Водночас, він був Людиною, у якої тисячі наших краян отримували допомогу чи просто пораду. Колектив НМУ втратив серце свого великого вченого, але вічною про нього буде Пам’ять. Висловлюємо щирі співчуття родині покійного, поділяємо її горе. Розуміємо гіркоту втрати усіх, хто знав, любив і поважав Петра Миколайовича. Прощання з Боднаром Петром Миколайовичем відбудеться 30 листопада 2017 року о 10.30 за адресою: вул. Пушкінська 22а, Київський міський клінічний ендокринологічний центр.