ТРИВАЄ ЦИКЛ НАВЧАННЯ “НАДАННЯ ДОПОМОГИ В УМОВАХ БОЙОВИХ ДІЙ”

13.07.2017

12 липня 2017 pоку на базі кафедрі травматології та ортопедії Національного медичного університету імені О.О. Богомольця» в рамках безперервної студентської наукової освіти розпочався черговий цикл навчання «Надання допомоги в умовах бойових дій. Навчання триватиме до 15 липня.

З вступним словом до учасників звернувся завідувач кафедри травматології та ортопедії НМУ імені О.О. Богомольця, професор Олександр Бур’янов. Він окреслив головні проблеми медицини в Україні та визнав необхідність в дотриманні системи лікування постраждалих з бойовою травмою, ключовим моментом якої є поетапність. Професор Олександр Бур’янов наголосив на необхідності продовження розвитку спільної роботи та посилення співпраці між військовими та цивільними лікарями.

Лекторами першого дня були діючі військові лікарі та дипломовані фахівці з навчання по наданню допомоги в умовах бойових дій. Учасники розглядають
морально-етичні, юридичні аспекти надання допомоги в цивільних та військових умовах, різновиди загроз, надання медичної допомоги в умовах обстрілу, під час масивної кровотечі, питання контролю прохідності дихальних шляхів, надання медичної допомоги за наявності проникаючого поранення грудної клітки, в стані шоку, підтримуючих заходів потерпілого, евакуації пораненого, а також розглядають перелік засобів для надання допомоги, особливості реальних евакуаційних умов в зоні проведення АТО і надання допомоги в шпиталях різного рівня. Під час вивчення цих тем, студенти відпрацьовують комплекси практичних ситуаційних задач, накладання джгутів, перевірки основних вітальних показників, тощо. Попереду ще 2 дні лекцій та відпрацювання практичних компетенцій в умовах бойових дій імітованих на полігоні.

Контакти: kaftravm_course@ukr.net
+38(044)2880126 – Бур’янов Олександр Анатолійович
+38 (093)9167359 – Мазевич Вадим Борисович
+38(050)2707910 – Вакулич Мирослав Володимирович

Кафедра травматології та ортопедії