ТИЖДЕНЬ ДОНОРА В НМУ

12.12.2017

Проведення Днів Донора стала доброю традицією серед викладачів і студентів НМУ. За безпосередньої підтримки Ректора НМУ імені О.О. Богомольця, 20-24 листопада та 4-8 грудня 2017 року разом з Національною спеціалізованою дитячою клінікою «ОХМАДИТ» та Київським міським центром крові проведено тижні Донора. Медики, які покладають своє життя благородній медичній справі, не залишились осторонь під час цієї акції.

Студенти, викладачі та адміністрація нашого Університету, незалежно від зайнятості, посади, статі та віку протягом 10 днів «осаджали» відділення трансфузіології клініки «ОХМАДИТ» та Міського центру крові, що і принесло наступні результати: за ці дні до пунктів здачі крові звернулось майже 200 осіб, 171 з яких, після проведення обстеження, були допущенні до донації крові.

Такий плідний результат принесла співпраця ректорату, відділу лікувально-консультативного, деканату медичного факультету № 3 та профкому студентів НМУ. Саме злагоджена робота та відповідальне ставлення до заходу принесло цей корисний вклад в здоров’я суспільства. Донорство крові – добровільне надання своєї крові чи її компонентів для подальшого переливання хворим, що цього потребують. Пропаганда та участь в донорському русі є невід’ємною частиною моральних засад лікаря, медичного працівника, донорського руху, обумовленого добротою, гуманізмом, милосердям людей, що безкорисливо надають свою кров хворим. Не будь осторонь, саме Ти зможеш допомогти чиємусь серцю битися трохи впевненіше!

Відділ лікувально-консультативної роботи