УЧАСТЬ ДЕКАНА ВОЛОДИМИРА МЕЛЬНИКА В МІЖНАРОДНОМУ НЕВРОЛОГІЧНОМУ СЕМІНАРІ (АВСТРІЯ)

15.03.2017

5-11 березня 2017 року декан медичного факультету №1 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, професор кафедри неврології Володимир Мельник пройшов навчання на міжнародному неврологічному семінарі «Weill Cornell seminar in Neurology, Salzburg, Austria».

Семінар проходив в замку Аренберг (Зальцбург, Австрія) за участю 9 викладачів з: Weill Cornell Medical College (Нью-Йорк, США); Christian Doppler Медичний центр / Парацельс медичний університет (Зальцбург, Австрія); Святого Луки Маріон Блох / Neuroscience інститут (Канзас-Сіті, США), а також 40 учасників з 28 країн Європи, Центральної Америки і Азії.

Семінар включав заняття за наступними темами: інсульт, кома, смерть мозку, епілепсія, нейроінфекції, розсіяний склероз, міопатії, рухові розлади – дистонія; головний біль.

Під час семінару учасникам прочитали лекції з інтенсивної терапії в неврології, терапії ішемічного та геморагічного інсультів в умовах стаціонарних та мобільних Stroke Unit.
Окремі цикли лекцій були присвячені проблемі епілепсії, розладам рухової функції у пацієнтів з екстрапірамідними розладами, когнітивним розладам та хворобі Альцгеймера.

Зосереджувалася увага на проблемі васкулітів центральної нервової системи – сучасних методах діагностики та лікування; темі мігрені та інсульту у вагітних. Були висвітлені сучасні підходи до діагностики та лікування інфекційних захворювань центральної нервової системи та оптико-мієліту.

Формат проведення семінару дозволив учасникам заходу не лише отримати нові важливі знання з неврології, а й з’ясувати особливості надання неврологічної допомоги в різних країнах світу.

Деканат медичного факультету №1