УЧАСТЬ ФАХІВЦЯ УНІВЕРСИТЕТУ У МІЖНАРОДНОМУ СЕМІНАРІ З ПИТАНЬ ТЮРЕМНОГО ТУБЕРКУЛЬОЗУ

18.07.2017

3-7 липня 2017 року завідувач кафедри фтизіатрії та пульмонології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, головний позаштатний фтизіатр і пульмонолог МОЗ України, професор Василь Петренко взяв участь у Міжнародному навчальному семінарі для керівників і лікарів, які беруть участь у плануванні та реалізації протитуберкульозних послуг в пенітенціарних закладах. Семінар на тему: «Контроль над туберкульозом і туберкульозом з множинною лікарською стійкістю в тюрмах» проходив у Центрі співробітництва з ВООЗ по профілактиці, боротьбі з туберкульозом у тюрмах в м.Баку (Азербайджан).

Під час міжнародного заходу учасники грунтовно розглядали питання щодо рекомендацій ВООЗ по лікуванню хворих на хіміорезистентний туберкульоз, поєднаної інфекції ТБ/СНІД, ефективності застосування нових протитуберкульозних препаратів, в т.ч. в закладах пенітенціарної служби Азербайджану. Особливу увагу приділили темі організації продовження лікування хворих після звільнення та їхнього соціального захисту.

Учасники семінару безпосередньо ознайомились із досвідом організації виявлення і лікування туберкульозу під час відвідувань слідчого ізолятору, закладу по відбуванню покарання, спеціалізованого лікувального закладу для хворих на туберкульоз у пенітенціарній системі Азербайджану.

Кафедра фтизіатрії та пульмонології