УЧАСТЬ ФАХІВЦЯ УНІВЕРСИТЕТУ У ЩОРІЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ АМЕРИКАНСЬКОГО КОЛЕДЖУ АЛЕРГІЇ, АСТМИ ТА ІМУНОЛОГІЇ (США)

14.11.2017

Доцент кафедри клінічної імунології та алергології з секцією медичної генетики, д.м.н. Юрій Бісюк з 26 по 30 жовтня 2017 року брав участь у щорічній конференції Американського коледжу алергії, астми та імунології (м. Бостон, США), на якій мав честь виступити з доповіддю «Поліморфізм C-159T гена рецептору CD14 при астмі у пацієнтів з різними фенотипами індукованого мокротиння».

Програма конференції була присвячена обговоренню актуальних проблем респіраторної, автоімунної та дерматологічної патології за останній рік. Особлива увага приділялася використанню біологічних препаратів при лікуванні астми та атопічного дерматиту. Були представлені оновлені рекомендації щодо діагностики харчової та медикаментозної алергії. У рамках дискусійних секцій брав участь в обговоренні сучасної діагностики та лікуванні бронхіальної астми. Зокрема, «Вивчення контролю астми, функція легень після ініціювання омалізумабу в пацієнтів з алергічною астмою»; «Ефективність резлізумабу при еозинофільній астмі з низькою функцією легень»; «Асоціація між рівнем еозинофілів крові та ефективністю бенралізумабу для дорослих пацієнтів з тяжкою, неконтрольованою астмою»; «Ефективність бенралізумабу у пацієнтів з тяжкою, неконтрольованою та атопічною астмою з високим рівнем IgE»; «Комбінація омалізумабу та меполізумабу при неконтролюванній, важкій астмі».

Участь у конференції дала змогу представити результати наукової роботи кафедри клінічної імунології та алергології з секцією медичної генетики за останні два роки. Була проведена зустріч з провідними вченими в області імуногенетики та персоналізованої медицини бронхіальної астми, зокрема з професорами Leonard Bacharier (професор Медичної школи Університету Вашингтона), Peter Barnes (професор медицини Інституту серцево-легеневих захворювань, керівник відділу респіраторної медицини в Лондонському імперському коледжі) та Thomas Casale (професор медицини та педіатрії Університету південної Флориди.) Отримані сучасні знання будуть використовуватися в лікувальній та педагогічній роботи кафедри клінічної імунології та алергології з секцією медичної генетики.

Відділ міжнародних зв’язків