УЧАСТЬ СПІВРОБІТНИКА НМУ В ПРОГРАМІ ERASMUS+ Staff Week 2018

18.05.2018

В рамках угоди про співпрацю між Національним медичним університетом імені О.О. Богомольця та Університетом Вальядолід (Іспанія), фахівець відділу міжнародного розвитку Кузнецова Марія взяла участь у стажуванні для співробітників відділів міжнародної співпраці вищих навчальних закладів з 16 по 20 квітня 2018 р.
Під час стажування Університетом Вальядолід було проведено шість майстер-класів та воркшопів з інтернаціоналізації у сфері вищої освіти, написання проектів для програми ERASMUS+ та міжнародні студентські обміни. Марія Кузнецова представила Університет зі стендовою доповіддю, де були висвітлені основні напрямки роботи Університету, діяльність факультетів, міжнародна науково-освітня співпраця та студентське життя. В Університеті Вальядолід М. Кузнецова зустрілася з проректором з міжнародних зв’язків, доктором Хосе Рамон Гонзалес Гарсіа та начальником Відділу міжнародної співпраці Мар Лопез. Під час зустрічі були обговорені подальші напрямки співпраці, організація спільних студентських обмінів, програма подвійних PhD дипломів та спільні науково-освітні проекти.

Також була проведена зустріч з керівником програми подвійних дипломів, доктором хімічних наук Терезою Перес в Інституті хімії та генетики. Інститут хімії та генетики є найбільшим у Вальядоліді та проводить дослідження з хімії, фізико-хімії, генетики, технології ліків, а також дослідження сучасних хвороб та біоматеріалів. Сам Університет Вальядолід (Universidad de Valladolid) пишається більш ніж семивіковою історією існування. Є одним з провідних навчальних закладів Іспанії, пропонує більш 100 напрямків навчання, 17 варіантів післядипломної підготовки та 50 курсів магістерської програми. Підписав угоди з майже 200 університетами в рамках програми ERASMUS та з 400 передовими науковими центрами світу. Щорічно понад 800 іноземних студентів отримують в Університеті Вальядоліді освіту. Загальна кількість студентів – 32000.

Відділ міжнародного розвитку
Відділ міжнародних зв’язків