УЧАСТЬ СПІВРОБІТНИКІВ НМУ В ІІ ФОРУМІ МІЖНАРОДНОГО ПАРТНЕРСТВА (БОЛГАРІЯ)

27.10.2017

У рамках співпраці між Національним медичним університетом імені О.О. Богомольця та Медичним університетом м. Варна (МУ-Варна) (Республіка Болгарія) представники нашого університету – фахівець відділу міжнародних зв’язків Марія Кузнецова та доцент кафедри україністики Наталія Місник взяли участь у Другому форумі міжнародних партнерств («ІІ International Partnerships Forum»), який відбувся 16-17 жовтня 2017 року.

Форум проходить вже другий рік поспіль і має на меті стати платформою, на якій партнери МУ-Варни можуть обмінюватися ідеями та ініціювати освітні, наукові та соціальні проекти. Основна тема заходу «Міжнародне партнерство для молоді – студентське життя та ERASMUS +». На Форумі Марія Кузнецова мала можливість виступити з доповіддю в якій представила НМУ, розповіла про наукову та навчальну діяльність, міжнародне співробітництво. Крім того, Марія висвітлила дані щодо участі Університету в програмі ERASMUS + і представила пропозиції НМУ стосовно партнерства в подальших проектах.

Головний акцент Форуму – роль партнерства у розвитку сучасної освіти, наукового та культурного обміну, а також в процесі інтернаціоналізації університетів та створення мереж. Метою зустрічі було продемонструвати життя та діяльність студентів і молодих дослідників, заохотити до мобільності, співпраці, обміну інформацією, ідеями та найкращими практиками серед учасників. Прагнення організаторів полягає у створенні та розвитку стійкої мережі міжнародних партнерів у всьому світі, основною метою яких є поліпшення освіти, науки, здоров’я та якості життя молоді. Модератори зустрічі – професор Тодорка Костадінова (проректор з міжнародних зв’язків, акредитації та якості МУ-Варна) та д-р Анета Докова (начальник відділу міжнародних зв’язків МУ-Варна) – зробили презентацію міжнародної діяльності Медичного університету – Варна, типів національних та міжнародних партнерств та результати двосторонніх і багатосторонніх проектів. Акцент було зроблено на необхідності активнішої взаємодії між вищими навчальними закладами, місцевими органами влади та бізнесом.

У Форумі взяли участь представники європейських держав, серед яких Україна (Національний медичний університет імені О.О. Богомольця та Національний медичний університет м. Харкова), Литва (Вільнюський університет), Італія та інші, також були присутні представники різних партнерських установ. Серед гостей були Почесний консул Німеччини – Недєлко Недельчев, Почесний консул Італії – Антоніо Тарквіо, Почесний консул Ізраїлю – професор Красимир Методій, представник муніципалітету Варни в управлінні Асоціації «Варна – Європейський молодіжний капітал» – Біляна Раєва, проф. Антоанета Цвєткова – голова Постійної комісії «Здоров’я» Варненської міської ради, пані Катерина Саватова та пан Калін Байчев з Центру розвитку людських ресурсів у Софії, члени академічного керівництва, викладачі та студенти. Другий день Форуму включав семінари з чотирьох основних тем – «Партнерство в рамках програми ERASMUS +», «Освіта, наука та дослідження», «Діяльність у соціальній та громадській сфері» та «Культура та спорт». Під час візиту до Медичного університету м. Варна представниками НМУ було проведено ряд зустрічей: з проректором Т. Костадіновою, д-ром А. Доковою щодо реалізації спільних проектів ERASMUS +, а також з директором медичного коледжу проф. Д. Блізняковою.

Відділ міжнародних зв’язків
Кафедра україністики